Το ματς της χρονιάς (+vd)

«Μερικές φορές αυτό το άθλημα είναι τρελό…». Τάδε έφη Κέβιν Λαβ μετά τη ραψωδία που συνέθεσαν Οκλαχόμα Θάντερ και Μινεσότα Τίμπεργουλβς επί 58 αγωνιστικά λεπτά στην Τσίζαπικ Ενερτζι Αρίνα, στο καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς στο ΝΒΑ. Η Θάντερ νίκησε τη Μινεσότα στη 2η παράταση με 149-140 σε ένα ματς που ήταν χάρμα ιδέσθαι, με συνεχείς ανατροπές στα τελευταία λεπτά (τόσο της κανονικής διάρκειας, όσο και της πρώτης παράτασης) και πρωταγωνιστές τους Κέβιν Ντουράντ, Κέβιν Λαβ, Ράσελ Γουέστμπρουκ και Χοσέ Χουάν Μπαρέα.

Τι ακριβώς έκανε η παραπάνω τετράδα; Ιδού αναλυτικά…

ΚΕΒΙΝ ΝΤΟΥΡΑΝΤ

Τελείωσε το ματς με 40 πόντους και 17 ριμπάουντ (ατομικό ρεκόρ για φέτος), ενώ έβαλε δύο πολύ μεγάλα τρίποντα: το ένα στα 3,9’’ πριν από τη λήξη του κανονικού αγώνα (έκανε το σκορ 116-113) και το άλλο 10,1’’ πριν από τη λήξη της πρώτης παράτασης, στέλνοντας το ματς στη δεύτερη.

ΡΑΣΕΛ ΓΟΥΕΣΤΜΠΡΟΥΚ

Σημείωσε νέο ρεκόρ καριέρας με 45 πόντους και έγινε μαζί με τον Ντουράντ το πρώτο δίδυμο συμπαικτών στην ιστορία του ΝΒΑ που έβαλε την ίδια σεζόν πάνω από 40 πόντους έκαστος σε δύο διαφορετικά παιχνίδια.

ΚΕΒΙΝ ΛΑΒ

Πέτυχε ατομικό ρεκόρ καριέρας με 51 πόντους, οι οποίοι συνιστούν επίσης και νέο ρεκόρ ομάδας (το προηγούμενο ανήκε στον Κέβιν Γκαρνέτ). Επιπλέον, έστειλε το ματς στην πρώτη παράταση με το τρίποντο που σημείωσε 1’’ πριν από τη λήξη του 48λέπτου.

ΧΟΣΕ ΧΟΥΑΝ ΜΠΑΡΕΑ

Εκανε το πρώτο τριπλ νταμπλ της καριέρας του και το πρώτο για παίκτη της Μινεσότα από το 2007. Επίσης ήταν το πρώτο που σημειώθηκε ποτέ από παίκτη γεννημένο στη Λατινική Αμερική! Οι 25 πόντοι του είναι φετινό ατομικό ρεκόρ, οι 14 ασίστ ρεκόρ καριέρας και τα 10 ριμπάουντ ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας.