Το μπουρλότο κι ο… μονόδρομος

Μπουρλότο“, αναφωνούσε η Σαπφώ Νοταρά στην ελληνική κωμωδία “Αχ, αυτή η γυναίκα μου” κι έστελνε τον λάτρη του ποδόγυρου Γιάννη Μιχαλόπουλο… αδιάβαστο! Ε, κάτι αντίστοιχο έπραξαν κι οι Βόσνιοι με τη… βόμβα που έριξαν στους Κροάτες (92-80) και πλέον όλοι στον Γ’ όμιλο… τρέχουν! Με πρώτη και καλύτερη την ελληνική ομάδα, για την οποία η νίκη επί των Κροατών τη Δευτέρα (18:00, ΕΤ 1) είναι πλέον μονόδρομος

“One way”, όπως το καταλαβαίνουν και τα “αμερικανάκια” της εθνικής μας, που βγάζουν όλο το πάθος τους στο παρκέ κι αυτό θα πρέπει να το πράξουν για μία ακόμη φορά και κόντρα στους Κροάτες (δίχως αυτό να σημαίνει ότι κι οι άλλοι διεθνείς δεν πρέπει να… αφυπνιστούν).
Διότι πλέον το σενάριο έχει ως εξής. Με νίκη επί των Κροατών εξασφαλίζουμε την πρόκριση και το μόνο που θα μας “κάθεται βαρύ στο στομάχι” είναι η ήττα απ’ τα Σκόπια την οποία και θα κουβαλάμε στην πορεία.
Εάν, όμως δεν νικήσουμε τους Κροάτες, τότε θα… κρεμόμαστε απ’ τα χέρια των Σκοπιανών και θα παρακαλάμε να νικήσουν τους… μπουρλοτιέρηδες του ομίλου Βόσνιους, για να μπορέσουμε εμείς να περάσουμε ως τρίτοι.

Οπότε…  Ο δρόμος για το Βίλνιους είναι one way!