Το νέο σύστημα διεξαγωγής που θα εφαρμοστεί στα φετινά playoffs της Basket League, υπενθύμισε με ανακοίνωση ο ΕΣΑΚΕ.

Η διαδικασία ενδέχεται να ξεκινήσει στις 19 Απριλίου, με τους αγώνες των ομάδων που τερμάτισαν από την 5η έως την 8η θέση, ενώ η αγωνιστική περίοδος αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 18 Ιουνίου.

H ανακοίνωση:

«Στην πρώτη φάση των πλέι οφ (ενδεικτικές ημερομηνίες 19/4-26/4) θα μετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. Από αγώνες που θα κριθούν στις δύο νίκες θα αναδειχθούν δύο οι ομάδες οι οποίες θα αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση (29/4-7/5) τα σωματεία που τερμάτισαν στις θέσεις 3-4 της κανονικής περιόδου.

Από αναμετρήσεις οι οποίες θα κριθούν, επίσης, στις δύο νίκες θα αναδειχθούν οι δύο ομάδες που θα πάρουν μέρος στην ημιτελική φάση των πλέι οφ (10/5-1/6), στην οποία προκρίνονται απ’ ευθείας οι δύο πρώτοι της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου.

Οι αναμετρήσεις της ημιτελικής και της τελικής φάσης των πλέι οφ (αγώνες για τις θέσεις 1-2 και 3-4) θα κριθούν στις τρεις νίκες, όπως προέβλεπε το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια. Οι ενδεικτικές ημερομηνίες διεξαγωγής των αναμετρήσεων για τις θέσεις 1-2 είναι από τις 4/6 έως τις 18/6 και των συναντήσεων για τις θέσεις 3-4 από τις 3/6 έως τις 17/6».