oiakas_omadikiΑπό το 1998 ο Οίακας επιστρέφει στις Εθνικές κατηγορίες. Η ομάδα του Ναυπλίου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΚ και πλέον καταστρώνει τα πλάνα της για τη Γ’ εθνική. Ο τεχνικός της ομάδας, Λευτέρης Κοκκάλας, ο οποίος ήταν και παίκτης του Οίακα το 1997 όταν η ομάδα έπαιζε στη Β’ εθνική, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη νέα μεγάλη πρόκληση που είναι προ των πυλών αλλά και για την “ισχύ εν τη ενώσει” που γεμίζει με ελπίδα του μπάσκετ του Ναυπλίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΚ και τα συναισθήματα που υπάρχουν:

«Τα συναισθήματα είναι πολλά γιατί νιώθαμε ότι χρωστούσαμε κάτι από τότε που η ομάδα ήταν και πάλι στις εθνικές κατηγορίες. Είναι μεγάλη η ευθύνη για να διασφαλίσουμε ότι αυτή τη φορά θα υπάρχει κάτι με μεγαλύτερη συνέχεια στα υψηλότερα πρωταθλήματα της χώρας. Στο νομό μας το ταλέντο υπάρχει και πρέπει να αξιοποιηθεί. Θεωρώ ότι τώρα είναι μία μεγάλη ευκαιρία γιατί η ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα αποτελούνταν μόνο από παιδιά της περιοχής. Παρότι δεν υπήρχε καμία μεταγραφή καταφέραμε να πετύχουμε κάτι πολύ καλό».

Για το στόχο που υπήρχε στην αρχή της σεζόν:

«Ουσιαστικά ξεκινήσαμε για να κάνουμε μία επανεκκίνηση του τμήματος γιατί πρόπερσι η ομάδα τερμάτισε δεύτερη από το τέλος και για λίγο γλύτωσε τον υποβιβασμό. Μετά από εκείνη τη χρονιά αναζητήσαμε και βρήκαμε kokkalas_1που χωλαίνουμε με στόχο να επικεντρωθούμε σε αυτούς τους τομείς. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε η επανεκκίνηση σε όλο το τμήμα και ξεκίνησε από τον σχεδιασμό στην αρχή της χρονιάς. Αρχικά ο στόχος ήταν να μπορούμε να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και στις 22 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Στο τέλος το σύνολο των νικών μάς έφερε πρώτους και μας έδωσε το πρωτάθλημα και την άνοδο».

Για τη νέα σεζόν και την πρόκληση της Γ’ Εθνικής:

«Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει και είμαστε τυχεροί γιατί μπορούμε να λέμε ότι το Ναύπλιο θα βαδίσει μπασκετικά ενωμένο από φέτος. Έπειτα από πολλά χρόνια οι δύο ομάδες της πόλης συνεργάζονται κι αυτό είναι κάτι εξαιρετικά kokkalas me andrianoσημαντικό. Όπως είναι φυσικό αποτελεί μεγάλη ευθύνη για εμένα και είναι τεράστια τιμή που θα οδηγήσω μαζί με τους συνεργάτες μου (Μανώλη Μαρκόγιαννη) το ενωμένο μπάσκετ του Ναυπλίου στις εθνικές κατηγορίες.
Όπως και πέρσι ο στόχος θα είναι ίδιος. Θα πάμε να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι.

Για ακόμα μία φορά θα δώσουμε βάση στο σχεδιασμό γιατί πέρσι είχαμε πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς και ευτυχώς εξαιτίας του σχεδιασμού καταφέραμε να καλύψουμε τα προβλήματα εκ των έσω. Πάνω στην ίδιο φιλοσοφία θα κινηθούμε και φέτος με ένα ρόστερ που θα μπορεί να είναι λειτουργικό ακόμα και απέναντι στον παράγοντα τύχη. Όπως και να έχει είναι τιμή γα εμάς η συμμετοχή και θα βάλουμε τα δυνατά μας για να φανούμε αντάξιοι».