Το… ντέρμπι και η «υποψία» προπόνησης!

Οι λιγοστοί φίλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο ΣΕΦ περίμεναν ότι θα έβλεπαν έναν… υγιεινό περίπατο της ομάδας τους κόντρα στον Πανιώνιο στη σειρά των ημιτελικών των play off της Α1. Οι νεοσμυρνιώτες, ωστόσο, έδειξαν διάθεση να μετατρέψουν την αναμέτρηση σε… ντέρμπι και για σχεδόν ένα ημίχρονο άγχωσαν τους αντιπάλους τους, οι οποίοι χρειάστηκε να φορτσάρουν στο δεύτερο μισό του ματς, για να φτάσουν στη νίκη με 83-67. Έκαναν  το 1-0 στη σειρά, αλλά εκείνο που… επισκίασε εν πολλοίς την αναμέτρηση ήταν τα «μεθεόρτια» και πιο συγκεκριμένα η δήλωση-απάντηση του Βασίλη Σπανούλη στους Ομπράντοβιτς και Ιτούδη για τους λόγους που τον οδήγησαν προ διετίας ν’ αλλάξει στρατόπεδο.

«Ξέρει καλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς γιατί έφυγα από τον Παναθηναϊκό. Όσο για τον Δημήτρη Ιτούδη, με ξέρει καλά και ξέρει και τι αρχές που έχω από την οικογένεια μου. Εγώ δεν σκαρφαλώνω στις πλάτες άλλων, έχω μάθει στη ζωή μου ό,τι κερδίζω να το κερδίζω μόνος μου. Δεν θα αναφερθώ ξανά στο θέμα και σταματάω εδώ και τελειώνω», το σχόλιο του Σπανούλη, ενώ στη συνέχεια τη… σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος των ερυθρόλευκων Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος και ζήτησε την… παραίτηση του προέδρου του ΕΣΑΚΕ Βασίλη Οικονομίδη, ελέω  της άρνησης της λίγκα στο αίτημα των Πειραιωτών να ξεκινήσει η τελική φάση πριν το final 4 της Πόλης…

Το έτερο ματς της ημιτελικής φάσης ο Παναθηναϊκός δεν είχε καν… υποψία προπόνησης με τους πράσινους να «σκορπίζουν» τον Κολοσσό με 103-67 και το μόνο που τους ανησύχησε ήταν ο τραυματισμός του Μάικ Μπατίστ. Ο φόργουορντ αποχώρησε απ’ το ματς στο πρώτο δεκάλεπτο, του τοποθετήθηκε αρχικά πάγος στο πόδι και στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο για μαγνητική, προκειμένου να μάθουν άπαντες το μέγεθος της ζημιάς. Τελικά τα αποτελέσματα έδειξαν πως ο Μπατίστ έχει υποστεί μία -ελαφριά- θλάση πρώτου βαθμού και η… καρδιά των πράσινων πήγε και πάλι στη θέση της.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών
1ος αγώνας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ 103 – 67
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 83 – 67

2ος αγώνας
26/4 17:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ET-1
26/4 19:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ ET-1