Το ντέρμπι και οι μονομαχίες!

esperou-ethnikosΕνδιαφέρουσα και αμφίρροπη είναι η 22η αγωνιστική, καθώς όλες οι αναμετρήσεις παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρουν. Το ντέρμπι ανάμεσα στον Εθνικό και τη Δόξα Λευκάδας μπορεί να κυριαρχεί, όμως σε Λιβαδειά, Μετς και Ερυθραία αναμένεται να… πέσουν κορμιά! Το παιχνίδι του Παγκρατίου με τον Δούκα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, ενώ εκείνο του Προμηθέα με τους Μαχητές θα διεξαχθεί στις 27/3.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Λιβαδειάς, 17:00)

Ακρως μαχητικό αναμένεται το παιχνίδι ανάμεσα στη Λιβαδειά και το Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι θέλουν έπειτα από δύο αγωνιστικές να πάρουν τη νίκη που θα τους φέρει πιο κοντά στην παραμονή, αν και κάτι ανάλογο επιθυμούν και οι παίκτες του Νίκου Καραγιάννη. Το Περιστέρι αναμένεται να διεκδικήσει το παιχνίδι μέχρι τέλους για να πάρει την έβδομη νίκη του, η οποία και θα του δώσει προβάδισμα για την παραμονή του στις θέσεις των πλέι άουτ.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΔΟΥΚΑΣ (Μετς, Κυριακή 27/3, 15:30)

Το τηλεοπτικό παιχνίδι της αγωνιστικής. Με… φόρα από τη Λευκάδα το Παγκράτι θα επιδιώξει ακόμα μία σπουδαία νίκη απέναντι σ΄ένα δυναμικό αντίπαλο. Οι «ροσονέρι», έπειτα  από μία σειρά άτυχων αποτελεσμάτων έδειξαν πως βρήκαν και πάλι τον καλό τους εαυτό και με όπλο την έδρα είναι έτοιμοι να πάρουν τους δύο βαθμούς που θα τους διατηρήσει στα ασφαλή πατώματα της βαθμολογίας.  Όμως, ο Δούκας δεν έχει περιθώρια για απώλειας καθώς από εδώ και πέρα κάθε βαθμός είναι σημαντικός. Γι΄αυτό και να ξεφύγει από τη ζώνη των  πλέι άουτ το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δυνατό «διπλό».

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Εσπέρου, 17:00)

Το ντέρμπι της αγωνιστικής! Ο Εθνικός υποδέχεται τη Δόξα έχοντας μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην πρώτη τριάδα, ενώ παράλληλα χρειάζεται και τη διαφορά (αφού στο πρώτο αγώνα είχε ηττηθεί με 81-78), για να μπορέσει να έχει το πλεονέκτημα στην περίπτωση που συναντηθούν στα παιχνίδια των πλέι οφ. Με αυτήν τη σκέψη κατεβαίνουν όμως και οι Λευκαδίτες, οι οποίοι θέλουν να ρεφάρουν την εντός έδρας γκέλα της περασμένης αγωνιστικής και να διατηρήσουν τις δύο νίκες απόσταση από τον έκτο της βαθμολογίας. Εκτός για τους γηπεδούχους ο Βουγιούκας.

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Ιχθ. Κερατσινίου, 15:00)

Τον Φίλιππο φιλοξενεί ο Φάρος Κερατσινίου σ΄ένα παιχνίδι στο οποίοι θεωρητικά είναι το φαβορί. Και αυτό γιατί η ομάδα της Βέροιας έχει αποδείξει πως μπορεί να δυσκολέψει κάθε αντίπαλο και να «χτυπήσει» στα ίσια ακόμα και ομάδες με μεγαλύτερη δυναμική. Όμως, οι παίκτες του Ανδρέα Πολέμη αναμένονται να παραταχθούν απόλυτα προσηλωμένοι ώστε να αποφύγουν την οποιαδήποτε έκπληξη.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ (Ιβανώφειο, 17:00)

Μία ακόμα εντός έδρας νίκη θα επιδιώξει ο Ηρακλής απέναντι στο Πευκοχώρι. Ο «γηραιός» έχει δείξει πως έστω και δύσκολα μέσα στο σπίτι του κατακτά το επιθυμητό αποτέλεσμα και αυτό σκοπεύει να κάνει και αύριο, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες του για την έξοδό του από τη ζώνη τω πλέι άουτ. Το Πευκοχώρι όμως ξέρει να μάχεται και αυτό θέλει να κάνει και στο Ιβανώφειο με σκοπό να πετύχει την έκπληξη.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΨΥΧΙΚΟ (Ερυθραίας, 17:00)

Ακόμα ένα αμφίρροπο παιχνίδι το οποίο αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο Πανερυθραϊκός θέλει να δώσει τέλος στο σερί των τριών αρνητικών αποτελεσμάτων κατακτώντας μία δυνατή νίκη που θα τον διατηρήσει στις ασφαλείς θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Την ίδια επιθυμία έχει και το Ψυχικό καθώς το «διπλό»  θα του δώσει το 2-0 έναντι του αντιπάλου.