Το ντέρμπι της Πάτρας και οι μάχες παραμονής

Τα περισσότερα βλέμματα πέφτουν στο παιχνίδι της Πάτρας ανάμεσα στον Απόλλωνα και τη Νέα Κηφισιά, ενώ… πίσω δεν πηγαίνει το ματς της Ελευσίνας. Ομως, και τα ματς για την παραμονή δεσπόζουν την 22η αγωνιστική καθώς στις Σέρρες και στο Πέραμα αναμένονται μεγάλες μάχες!

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ  – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ΔΑΚ Σερρών, 17:00)

Τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην πρώτη τετράδα θέλουν οι Ικαροι. Οι Σερραίοι πρέπει να γυρίσουν στα θετικά αποτελέσματα ώστε να εξακολουθήσουν έχουν ελπίδες για την άνοδο.  Όμως, η Δόξα έχει ανάγκη για βαθμούς καθώς πρέπει να ρεφάρει την ήττα από την περασμένη αγωνιστική και να διατηρηθεί πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αμφίβολος ο Μούρτος για τους Ικάρους, ενώ για τη Δόξα, Βαγενάς και Πέκοβιτς.

ΠΕΡΑΜΑ- ΛΑΥΡΙΟ (Περάματος, 17:00)

Ένα αρκετά αμφίρροπο παιχνίδι και ιδιαίτερα κρίσιμο για τους γηπεδούχους.  Το Πέραμα χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη καθώς τα περιθώρια ολοένα και στενεύουν, έτσι για να παραμείνουν «ζωντανές» οι πιθανότητες για την παραμονή, η κατάκτηση των δύο βαθμών είναι επιβεβλημένη. Αλλά το Λαύριο  δεν είναι και ο πιο εύκολος αντίπαλος, καθώς διακρίνεται για τη μαχητικότητά του.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (Ν. Ερυθραίας, 17:00)

Το  εύκολο έργο της εβδομάδα το έχει ο Πανερυθραϊκός ο οποίος καλείται να κάνει το καθήκον του και να κατακτήσει τους δύο βαθμούς παίρνοντας έτσι μία σημαντική ανάσα.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΑΕΚ (Μετς, 17:00)

Νίκη περισσότερο για το γόητρο χρειάζεται το Παγκράτι, το οποίο ακόμα έχει μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή. Από την άλλη, η ΑΕΚ αν θέλει να συνεχίσει να ελπίζει στο όνειρο πρέπει πάση θυσία να φύγει από το Μετς με το «διπλό».

ΟΦΗ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Βαρδινογιάννειο, Κυριακή 11/3, 17:00)

Αλλαγή… πλεύσης για τον ΟΦΗ, ο οποίος πλέον κοιτά την κατάκτηση της υψηλότερης θέσης. Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει απέναντι στον Πιερικό Αρχέλο και να πάρει δύο πολύτιμους βαθμούς, οι οποίοι θα τον απομακρύνουν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Όμως και ο σύλλογος της Κατερίνης μάχεται για την παραμονή του και αναζητά μία σπουδαία νίκη που θα τον ανεβάσει στο βαθμολογικό πίνακα.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Τρίπολης, 17:00)

Να μην επαναλάβει την εμφάνιση της περασμένης αγωνιστικής θέλει ο Αρκαδικός. Ο σύλλογος της Τρίπολης θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, παραμένοντας στα υψηλά πατώματα της κατηγορίας. Ο Ερμής από την άλλη, βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, μάχεται για την παραμονή του και γι΄αυτό ένα «διπλό» θα του χάριζε ένα μεγαλύτερο… αέρα.  Αμφίβολοι για τους γηπεδούχους οι Τσιότρας, Παπαδάκης και Λαμπράκος, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Νησιώτης.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΑΜΥΝΤΑΣ (2ο Ελευσίνας, 17:00)

Ο Πανελευσινιακός έχει αποδείξει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική του κατάσταση. Μετρά τέσσερις σερί νίκες, ενώ βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, κάτι και το οποίο θέλει να κρατήσει. Η ομάδα της Ελευσίνας εκμεταλλεύεται το σπίτι της, μετρά μόλις μία ήττα στην έδρα της (από το Πέραμα τη 13 αγωνιστική), και αυτό είναι και ένα από τα όπλα της. Ο Αμύντας όμως, βρίσκεται στην ανεπιθύμητη ζώνη και όπως είναι φυσικό θέλει να φύγει από αυτή. Η ομάδα του Αλέξη Ζαβού για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο καλείται να κάνει το κάτι παραπάνω, μόνο που αυτή τη φορά πρέπει να κερδίσει.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ (Περιβόλας, 17:00)

Το περίεργο ματς της αγωνιστικής. Δύσκολα ξεχνιέται το ματς του πρώτου γύρου, καθώς δύσκολα συναντάς 4 επί 4 σε αγώνα μπάσκετ. Ο Απόλλωνας μπορεί να βρίσκεται τέσσερις βαθμούς μακριά από τον τρίτο, αλλά αυτό δεν εξασφαλίζει τίποτα… Η νίκη είναι το ζητούμενο που θα τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην άνοδο. Από την άλλη η Νέα Κηφισιά μπορεί να μην παλεύει για την άνοδο, αλλά έχει μεγάλο κίνητρο…  ενώ ένα «διπλό» θα την έφερνε ακόμα πιο ψηλά.  Αμφίβολος ο Λυμπερόπουλος για τους φιλοξενούμενους.