Είναι το πιο «καυτό» ντέρμπι της αγωνιστικής. Η ομάδα των Πεύκων δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να… «καούνε» από την πίεση ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο ίσως μόνο να πάρουν τη ρεβάνς για τον πρώτο γύρο. Ενώ από την άλλη πλευρά, ο Ιωνικός ανανεωμένος και προερχόμενος από νίκη στο ντεμπούτο του Αντώνη Σκανδάλη στον πάγκο της ομάδας θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε να διπλασιάσει τις νίκες επί του μεγάλου αντιπάλου και να αποκτήσει το απόλυτο πλεονέκτημα σε τελική ισοβαθμία. Το πρώτο βήμα το έχει κάνει ήδη και απομένει αν θα κάνει και το δεύτερο και πιο ουσιαστικό.

Θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί αγωνιστική των ντέρμπι η 17η αφού παιχνίδι αδιάφορο, βαθμολογικά, δεν υπάρχει.

Λίγο νωρίτερα, (εβδομάδες ίσως και μήνα) να γινότανε θα ήταν ντέρμπι από τα πιο αμφίρροπα, όμως τώρα η αναμέτρηση της Κομοτηνής με τον Ορφέα Ν. Σκοπού αν και παραμένει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο δυνατή θα είναι η αντίσταση της ακριτικής ομάδας με όλα αυτά τα προβλήματα και τις απουσίες που την ταλαιπωρούν.

Ενδιαφέρον ντέρμπι είναι και η αναμέτρηση του Μαντουλίδη κόντρα στο Πευκοχώρι με τους γηπεδούχους, να στοχεύουν σε μια ακόμη καλή εμφάνιση όπως αυτή στον πρώτο γύρο που είχαν δυσκολέψει πολύ τον αντίπαλο τους και τους φιλοξενούμενους, να προετοιμάζονται όλη την εβδομάδα για το διπλό που θα τους φέρει πιο κοντά στη τριάδα.

Τα… βάσανα πιο χαμηλά είναι ακόμη πιο πολλά και γι’ αυτό στον Αργοναύτη θέλουν να κερδίσουν το παιχνίδι με τον συμπολίτη Μέγα Αλέξανδρο για να είναι απόλυτα σίγουροι ότι θα τα αποφύγουν οριστικά.

Γειτονικό ντέρμπι με όλες τις ιδιαιτερότητες του θα γίνει στην Ελευθερούπολη ανάμεσα στη τοπική ομάδα και τους Τιτάνες, με τους Δραμινούς να έχουν ανάγκη τους βαθμούς όπως ο… ναυαγός το νερό σε έρημο νησί…. ή μάλλον για να μην υπερβάλουμε, τους χρειάζεται πολύ περισσότερο από τον αντίπαλο προκειμένου να… φτάσουν πιο γρήγορα στην… πηγή των επιθυμιών τους δηλ. τη παραμονή στη κατηγορία.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Κομοτηνή – Ορφέας Νέου Σκοπού (ΔΑΚ Κομοτηνής, 18:00)
Αργοναύτης – Μ. Αλέξανδρος   (ΔΑΚ Καλαμαριάς, 18:00)
Δόξα Πευκών – Ιωνικός Ιωνίας   (ΔΑΚ Πευκών, 18:00)
Ελευθερούπολη – Τιτάνες Δράμας   (Ελευθερούπολης, 18:00)
Μαντουλίδης – Πευκοχώρι  (Μαντουλίδη, 18:00)