Το Παγκράτι αποχαιρέτησε τον Αντώνη Λάνθιμο

Η φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό προφίλ στο facebook του Δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή

Η είδηση του χαμού του Αντώνη Λάνθιμου, σκόρπισε θλίψη στον μπασκετικό κόσμο. Ο Αντώνης, η θρυλική “Γοργόνα” του Παγκρατίου φόρεσε την φανέλα των “ροσονέρι” αλλά και της Εθνικής ομάδας τη δεκαετία του ’60 και του ’70, ενώ ήταν και μέλος της ομάδας της Νήαρ Ηστ, που πανηγύρισε την άνοδο του συλλόγου στην Α’ εθνική σε αγώνα μπαράζ επί του Ηλυσιακού.

Το Παγκράτι αποχαιρέτησε τον δικό του Λάνθιμο με ανακοίνωση που εξέδωσε…

“Οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών ήταν γεμάτες από το όνομα Λάνθιμος και μας γέμιζαν χαρά για τις επιτυχίες του Γιώργου του γιου του Αντώνη. Η σημερινή είδηση όμως, πάλι για έναν Λάνθιμο , αυτή την φορά τον Αντώνη δεν ήταν το ίδιο χαρμόσυνη.

Με απέραντη θλίψη και βαθύ πόνο αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας Αντώνη Λάνθιμο, την θρυλική “Γοργόνα” του ΑΟ Παγκρατίου, ο οποίος δεν είναι πια κοντά μας. Ταλαιπωρημένος τον τελευταίο καιρό από προβλήματα υγείας ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι οπλισμένος σίγουρα με την παλληκαριά που τον χαρακτήριζε σε όλη του τη ζωή.

Ο Αντώνης γεννήθηκε το 1944 και από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 στελέχωσε τα αγωνιστικά τμήματα της Ένωσης Παγκρατίου, ανακάλυψη και αυτός του Νότη Μαστρογιάννη. Αθλητής με σπάνιες ικανότητες και πολύπλευρο ταλέντο αγωνίστηκε με εξαιρετική επιτυχία στις μεγάλες ομάδες Μπάσκετ και Βόλλεϋ του Παγκρατίου χαρίζοντας μεγάλες επιτυχίες και σπάνιες συγκινήσεις στον κόσμο της ομάδας μας. Ήταν ένας χαρισματικός forward της εποχής με εξαιρετική τεχνική και απαράμιλλη ικανότητα στην διείσδυση και στον αιφνιδιασμό. Η πλαστικότητα της κίνησής του του έδωσε και το προσωνύμιο “Γοργόνα”. Σπουδαίος και ως πετοσφαιριστής κατάφερε να αγωνιστεί την δεκαετία του ΄60 στην Εθνική ομάδα Βόλλεϋ.

Στο Παγκράτι αγωνίσθηκε μέχρι το 1977 ενώ στα επόμενα χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του σαν προπονητής για αρκετά χρόνια.

Στην Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών είχε 9 συμμετοχές από το 1964 έως το 1970 πετυχαίνοντας συνολικά 22 πόντους.

Η μνήμη του Αντώνη θα παραμείνει ζωντανή σε όλους μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα”.

Η φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό προφίλ στο facebook του Δημοσιογράφου Βασίλη Σκουντή