Το πλάνο της μπασκετικής ΧΑΝΘ

Το τριετές πλάνο για το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης παρουσίασε η ΧΑΝΘ σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο του Μπάσκετ. Στο πάνελ της συνέντευξης το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος Φυσικής Αγωγής και μέλος του δ.σ. της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρης Μητσόπουλος, ο Διευθυντής Αθλητισμού Δημήτρης Καραΐσκος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Μουσείου Διονύσης Ανανιάδης, ο Γενικός Αρχηγός του τμήματος μπάσκετ Νίκος Κεραμεύς και ο Υπεύθυνος των Ακαδημιών Νίκος Σερέτης.

Ο κ. Καραΐσκος κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις αξίες που πρεσβεύει η Χ.Α.Ν.Θ. και στην αναγκαία διατήρηση της ιστορικής «γέφυρας» μεταξύ του ένδοξου παρελθόντος και της σύγχρονης εποχής. Ο κ. Μητσόπουλος εστίασε στην συστηματική καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και του «ευ αγωνίζεσθαι», ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Γενικό Αρχηγό του Τμήματος Μπάσκετ Νίκο Κεραμέα. Ο Διονύσης Ανανιάδης, εξέφρασε την γνώμη του σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί το Τμήμα τονίζοντας πως τα στελέχη της ομάδας(προπονητές) θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν συναίσθηση της ιστορικότητας της Χ.Α.Ν.Θ. εστιάζοντας και σε ζητήματα αγωγής των αθλητών

«O μέσος όρος ηλικίας είναι 18,6 χρόνια»

«Το πλάνο μας θα είναι τριετές, θέλουμε να βοηθήσουμε τους αθλητές μας να προκόψουν εκτός κι εντός γηπέδων. Δουλεύουμε έχοντας υπόψη μας αυτό που πρεσβεύει το σήμα της Χ.Α.Ν.Θ., το ισοσκελές τρίγωνο: Πνεύμα, Σώμα, Ψυχή. Δίνουμε τόπο στα νιάτα, τολμούμε το διαφορετικό, ο μέσος όρος ηλικίας μας είναι τα 18,6 χρόνια στην αντρική ομάδα. Γνωρίζουμε καλά πως ο σωστός δρόμος στην ζωή είναι ο ανήφορος όπως έχει γράψει ο Καζαντζάκης. Δεν υπόσχομαι πως θα νικάμε σε όλα τα ματς, υπόσχομαι πως θα παλεύουμε. Είμαι περήφανος που είμαι Χ.Α.Ν.Θ. και ευχαριστώ την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Θα δημιουργήσουμε το «θερμοκήπιο» στο οποίο θα μπορέσει να αναπτυχθεί ο παίκτης του μπάσκετ», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κεραμεύς.

Ο Νίκος Σερέτης μίλησε για τους στόχους της Ακαδημίας, ενώ προσκάλεσε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους σε ένα πρόγραμμα ανοικτών προπονήσεων 2-8 Σεπτεμβρίου προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την οικογένεια της Χ.Α.Ν.Θ.

Παρουσίαση παικτών και τεχνικού επιτελείου

Ακολούθως έγινε η παρουσίαση των αθλητών που στελεχώνουν την αντρική ,την γυναικεία, την εφηβική και την παιδική ομάδα(θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση και στοιχεία σχετικά με τα ρόστερ). Προπονητές των αγωνιστικών μας τμημάτων είναι οι: Ιωσήφ Νικολαΐδης (αντρικό και εφηβικό) με ασίσταντ κόουτς την Ιωάννα Καπουσούζη. Προπονητής παιδικού και παμπαιδικού τμήματος είναι ο Σωτήρης Κοκκινόπουλος με βοηθό του τον Βασίλη Μωϋσιάδη. Προπονητής της Γυναικείας ομάδας είναι ο Βασίλης Χαραλαμπίδης ο οποίος θα εκτελεί και καθήκοντα γυμναστή όλων των τμημάτων. Στις Ακαδημίες τις υπηρεσίες τους των πλην των Κοκκινόπουλου, Καπουσούζη, Μωϋσιάδη θα προσφέρουν οι Αιμιλία Κουλακιώτη, Βασίλης Βαλασιάδης και Εμμέλεια Δημητρακοπούλου.

Στην διάρκεια της συνέντευξης επετειακές φανέλες (αφιερωμένες στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την έλευση του μπάσκετ στην Ελλάδα), σε αρχηγούς ομάδων έδωσαν ο Διονύσης Ανανιάδης, ο πρώην Πρόεδρος της ΧΑΝΘ Γιάννης Ηλιάδης, ο Μιχάλης Γιαννουζάκος κι ο Στράτος Βαμβακούδης.