Το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. απέκτησε και με νομική μορφή τη… βούλα για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ!

Η σκέψη του Δημήτρη Αγγελόπουλου για ν’ αλλάξει η μορφή του ελληνικού μπάσκετ πήρε πλέον και νομική υπόσταση! Το Π.Α.Ρ.Ο.Ν., ο Πολιτιστικός Αθλητικός Ριζοσπαστικός Οργανισμός Νέων με διάταξη του Ειρηνοδικείου Αθηνών απέκτησε και τη… βούλα που χρειαζόταν για να ηγηθεί της προσπάθειας αυτής, που ήδη έχει βρει αρκετούς υποστηρικτές και περισσότερα από 60 σωματεία στέκονται στο πλευρό του.

“Και εγένετο… Π.Α.Ρ.Ο.Ν.”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του οργανισμού που θα ενώσει κάτω από την ίδια “σκέπη” πολλές από τις δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ και συνεχίζει: “Μπορεί εδώ και καιρό να συγκεντρώνονται οι δυνάμεις και πολλοί σύλλογοι να έχουν δείξει ενδιαφέρον και να έχουν συνταχθεί, όμως πλέον είναι και τυπικό. O Πολιτιστικός Αθλητικός Ριζοσπαστικός Οργανισμός Νέων (Π.Α.Ρ.Ο.Ν.) απέκτησε και νομική μορφή, καθώς με την 117/21 διάταξη του Ειρηνοδικείου Αθηνών το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. αναμένεται να γίνει το… ΜΕΛΛΟΝ του ελληνικού μπάσκετ.
Το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. έχει στόχο την ανάδειξη του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα, καθώς επίσης και την ενίσχυση της ευγενούς άμιλλας. Ο νεοσύστατος οργανισμός, με γνώμονα το καλό του μπάσκετ πάνω απ’ όλα, έχει ως κύριο σκοπό του να θέσει υπό τη σκέπη του μία άτυπη συνένωση δεκάδων αθλητικών ομάδων αποτελώντας έναν «μεγάλο οργανισμό» που θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη και προνόμια στα συνεργαζόμενα σωματεία, όπως για παράδειγμα κοινές χορηγίες, τεχνογνωσία, εκδηλώσεις, λαχειοφόρο αγορά, διοργάνωση τουρνουά σε Ελλάδα κι εξωτερικό, αλληλοϋποστήριξη σε περιπτώσεις μετεγγραφών αθλητών, εποικοδομητικό διάλογο για ανταλλαγή απόψεων ή/και άσκηση πίεσης στους αρμόδιους φορείς, όταν αυτό απαιτείται κτλ.
Ήδη περισσότερα από 60 σωματεία σε όλη την Ελλάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να γίνουν μέρος αυτής της αδελφοποίησης ακαδημιών μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα και το μέλλον προοιωνίζεται ακόμα πιο ελπιδοφόρο‼”.