Το “στοίχημα” του κόσμου και το… μανιάτικο για τις δύο ήττες!

Την άνοδο στην Α2 την κατέκτησε μαθηματικά από την 24η αγωνιστική. Τον τίτλο του πρωταθλητή από την 28η, όπως και το καλύτερο ρεκόρ νικών στην ιστορία της Β’ Εθνικής. Εσχάτως έσπασε ακόμα και το καλύτερο γκολ αβερέιτζ που είχε ποτέ ομάδα στην κατηγορία. Ο Αίολος δεν έχει πολλά άλλα ρεκόρ μπροστά του για να σπάσει, τα κίνητρα όμως δεν σταματούν ποτέ για την ομάδα των Τρικάλων… «Πάντα έχεις ένα κίνητρο για να παίζεις και να νικάς. Αλλωστε, ο κόουτς Τζήμας μας το έχει κρατήσει… μανιάτικο που έχουμε κάνει δύο ήττες!» λέει χαριτολογώντας στο Infobasket ο Γιώργος Φούντας.

«Πέρα από την άνοδο, τον τίτλο του πρωταθλητή και τα ρεκόρ, το μεγάλο στοίχημα αυτής της ομάδας ήταν να επιστρέψει ο κόσμος στο μπάσκετ. Ο κόσμος ήταν απογοητευμένος μετά την πτώση του ΑΣΤ, είχε φύγει από το μπάσκετ και αυτό που θέλαμε ήταν να τον κάνουμε να έρθει ξανά στο γήπεδο. Ηταν ένα στοίχημα που πετύχαμε σε μεγάλο βαθμό» συνεχίζει ο γκαρντ του Αιόλου, που διόλου εξεπλάγην από την πορεία που διάγει στη Β’ Εθνική η ομάδα των Τρικάλων.

«Ξέραμε εξ αρχής τι περιμέναμε και τι ομάδα είχαμε φτιάξει. Πάνω κάτω περιμέναμε ότι θα είχαμε τέτοια πορεία. Η ομάδα, έτσι όπως δημιουργήθηκε, ήταν μία δοκιμασμένη συνταγή, σχεδόν όλα τα παιδιά είχαμε παίξει και στο παρελθόν συμπαίκτες, με εξαίρεση τον Σωτήρη, τον Γκιουλέκα, με τον οποίον όμως είχε δουλέψει ο κόουτς. Υπήρχε ομοιογένεια, δεν χρειαζόταν μεγάλο διάστημα προσαρμογής» τονίζει ο Γιώργος Φούντας.

Οσον αφορά την επόμενη σεζόν, η Α2 έχει αρχίσει να… ψιθυρίζεται από τώρα στα Τρίκαλα. «Ο κόσμος σκέφτεται από τώρα αν μπορούμε να έχουμε ανάλογη χρονιά και στην Α2, συζητάει για το τι θα κάνει η ομάδα την επόμενη χρονιά. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την πόλη των Τρικάλων να έχει μια ομάδα σε υψηλό επίπεδο».