Το «13» αναζητεί ο Ιωνικός, «καυτό» ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη

Το «13» το έχουμε συνδυάσει οι περισσότεροι με την ατυχία (Τρίτη και 13 κλπ…περί προκαταλήψεων) όμως επειδή όλα έχουν δύο όψεις υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το νούμερο αυτό είναι ο στόχος και το αποτέλεσμα… αρκετά χαμόγελα. Αυτό θα ισχύσει και στη περίπτωση του Ιωνικού Ιωνίας και ενδεχόμενης νίκης του (θα είναι η 13η) στο παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής επί των Τιτάνων Δράμας.

Η Δόξα Πεύκων έχει πιο εύκολο έργο αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας τον Μέγα Αλέξανδρο, ενώ σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να ήταν πιο εύκολο το παιχνίδι της Κυριακής και για τη Κομοτηνή κόντρα στον Απόλλων αλλά οι συνεχόμενα αυξανόμενες απουσίες λόγω τραυματισμών, έχουν φέρει σε αρκετά δύσκολη θέση την ακριτική ομάδα. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μαχητικότητα και την ανάγκη για βαθμούς του Απόλλων Καλαμαριάς δείχνουν ότι θα γίνει ένα αρκετά αμφίρροπο και ενδιαφέρον παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ορφέας Ν. Σκοπού επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με αγώνα εντός έδρας και θέλει πάση θυσία να το συνδυάσει και με μια νέα νίκη, την 12η κατά σειρά και δεύτερη επί του Αργοναύτη, που πάντως στον πρώτο γύρο τον είχε δυσκολέψει πάρα πολύ.

Ο χρόνος αναμονής για την επιστροφή σε αγωνιστικούς ρυθμούς κράτησε λίγο παραπάνω απ’ ότι των υπολοίπων (λόγω του ρεπό με τον Κένταυρο)και στον Μαντουλίδη περιμένουν με ανυπομονησία τον αγώνα με την Ελευθερούπολη (αν και από δω και πέρα θα έχουν ένα πολύ… μα πολύ γεμάτο πρόγραμμα).

Η Ελευθερούπολη μπορεί, κυρίως λόγω των σημαντικών νικών της επί των πρωτοπόρων ομάδων του πρωταθλήματος, να έχει ένα μικρό προβάδισμα αλλά οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν ιδιαίτερο άγχος αν και σίγουρα μια ενδεχόμενη νίκη θα τους βοηθούσε να παραμείνουν σε απόλυτα ασφαλείς θέσεις.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής:

Απόλλων Καλαμαριάς – Κομοτηνή (ΔΑΚ Καλαμαριάς 18.00)
Ορφέας Νέου Σκοπού – Αργοναύτης (Νέου Σκοπού 18.00)
Μ. Αλέξανδρος – Δόξα Πευκών (ΕΑΚ Μίκρας Α’ 18.00)
Ιωνικός Ιωνίας  – Τιτάνες Δράμας (Διαβατών 18.00)
Μαντουλίδης – Ελευθερούπολη (Μαντουλίδη 18.00)