Περισσότερα από χίλια παιδιά «αγκάλιασαν» το Τουρνουά «3 με 3» και το μπάσκετ, το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου 2013. Στην Πυλαία συμμετείχαν συνολικά 672 παιδιά (512 αγόρια και 160 κορίτσια). Νικητής του διαγωνισμού Ελευθέρων Βολών αναδείχθηκε ο Ιωάννης Καραχλές. Στο διαγωνισμό Τριών Πόντων νικήτρια ήταν η Λαμπρινή Πολυμένη.

Στο Τουρνουά παραβρέθηκαν και έκαναν τις απονομές ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ και μέλος του δ.σ. της ΕΟΚ Σάββας Λόρτος, ο αντιδήμαρχος του δήμου Πυλαίας Σωκράτης Δωρής και ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Νίκος Σταυρόπουλος.

Στη Ρόδο συμμετείχαν συνολικά 396 παιδιά (338 αγόρια και 58 κορίτσια). Νικητές του διαγωνισμού Ελευθέρων Βολών αναδείχθηκαν ο Μιχάλης Τσαμπικάρης (Δημοτικό) και ο Μιχάλης Βασιλαράκης (Γυμνάσιο-Λύκειο). Στους διαγωνισμούς Τριών Πόντων νικητές ήταν ο Μάριος Παπανικολάου (Δημοτικό) και ο Πασχάλης Δεληγιάννης (Γυμνάσιο-Λύκειο).

Στο Τουρνουά παραβρέθηκαν και έκαναν τις απονομές ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος ΔΟΠΑΡ Σάββας Διακοσταματίου, ο αντιπρόεδρος ΔΟΠΑΡ και εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού και ΑμεΑ Θανάσης Μπαρακάς και ο πρόεδρος του Διαγόρα Μέντος Ζωάννου.

Η CHAMPION, η SPALDING και η AVIS, συμπαραστάτες στην προσπάθεια της ΕΟΚ για την ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, επιβραβεύουν τα παιδιά τόσο για τη συμμετοχή, όσο και για τις νίκες τους, στους διαγωνισμούς που διεξάγονται.