Το “3 on 3” στον Αλιμο

Περίπου 400 παιδιά από τα σχολεία και τις ομάδες του Αλίμου και τους γειτονικούς δήμους πήραν μέρος στο τουρνουά «3 on 3» που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο από τον Θουκυδίδειο Οργανισμό & Πολιτισμού Αλίμου, με τη συνεργασία τόσο της Ομοσπονδίας (ΕΟΚ) όσο και της ΕΣΚΑΝΑ.

Η διοργάνωση έγινε στο 2ο & 7ο Δημοτικά Σχολεία Αλίμου (Ελ. Βενιζέλου 4) με πολλούς αγώνες, διαγωνισμούς σε ελεύθερες βολές, τρίποντα και φυσικά με δώρα και απονομές. Το “παρών” έδωσαν ακόμη ο Αργύρης Παπαπέτρου, που μίλησε το Σάββατο στα παιδιά για τη σπουδαιότητα της άθλησης, της μπασκετικής παιδείας και του πρωταθλητισμού σε συνδυασμό πάντα, όπως χαρακτηριστικά είπε, με τις επιδόσεις στο σχολείο.

Την Κυριακή βρέθηκε στη διοργάνωση και ο σέντερ του Ίκαρου Καλλιθέας Λάζαρος Αγαδάκος, ενώ ο Α΄ αντιπρόεδρος της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. και υπεύθυνος αναπτυξιακού της Ε.Ο.Κ. Γιάννης Μακρής και ο γραμματέας της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. Βαγγέλης Λυμπεράτος παρακολούθησαν πολλούς αγώνες, συνομίλησαν με γονείς, προπονητές και παράγοντες ομάδες, αποκομίζοντας θετικά στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων αλλά και το επίπεδο του σχολικού αθλητισμού.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Παπαδημητρίου αξιολόγησε τις ικανότητες και τις δεξιότητες συγκεκριμένων αθλητών οι οποίοι στο εξής θα «παρακολουθούνται» ώστε να πιστοποιηθεί αν μπορούν να αποτελέσουν μέλη των κλιμακίων της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος του Θ.Ο.Π.Α.Α. Δημήτρης Καρανικόλας, αναφερόμενος στο Τουρνουά παρατήρησε ότι «πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό γεγονός το οποίο προάγει τον πολιτισμό μας» και πρόσθεσε πως «συγχαρητήρια στα παιδιά και στους γονείς τους για το υπέροχο αθλητικό πνεύμα και την άψογη συμπεριφορά».

Ο κ. Καρανικόλας τόνισε και τα εξής: «Πιστεύουμε πως με τη διοργάνωση πείσαμε την Ομοσπονδία να μας συμπεριλάβει στο καλεντάρι της ώστε και εμείς, με όλες τις δυνάμεις μας, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του αθλήματος. Ευχαριστούμε πολύ όλες τις ομάδες που συμμετείχαν, τα σχολεία του δήμου μας, δημόσια και ιδιωτικά, τους εθελοντές, κριτές και διαιτητές, τις νοσηλεύτριες του Ερυθρού Σταυρού, τις υπηρεσίες του Δήμου και το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη (λεωφ. Καλαμακίου) για την προσφορά σε νερά. Ένα μεγάλο ξεχωριστό ευχαριστώ και πολλά μπράβο στην ομάδα διοικητικής υποστήριξης του Οργανισμού μας, η οποία με επικεφαλής τους Χρήστο Καλλιμάνη και Ειρήνη Μιχαλέτου «έστησαν» εξαιρετικά τη γιορτή».

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Άρης Κιουρκτσόγλου δήλωσε: «Ο στόχος μας είναι κάθε γεγονός το οποίο διοργανώνουμε να προάγει τη συλλογική προσπάθεια και τον πολιτισμό. Είτε αθλητικό ή πολιτιστικό. Κάθε εκδήλωση για μας είναι μοναδική και ιδιαίτερη».

Το διήμερο έδωσαν το παρών τα μέλη του Δ.Σ. του Θ.Ο.Π.Α.Α. και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμητρα Κλεώπα Μπίσμπα και Νίκος Τσαπάρας και οι πρόεδροι της Α΄ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άρης Τάγκαλος και Παιδικών Σταθμών Νίκος Παπανικολάου, επίσης Δημ. Σύμβουλοι.