Το review της αγωνιστικής (Α2)

Ακόμα μία αγωνιστική με εκπληκτικά παιχνίδια και όμορφες φάσεις.  Στο Παγκράτι, στις Σέρρες και στην Ελευσίνα σημειώθηκαν μεγάλες νίκες. Σημαντικές νίκες και για το ΟΦΗ, την ΑΕΚ και το Πέραμα, μονάχα ένα μικρό… αγκαθάκι στα δύο πρώτα ματς, ο λίγος έως ελάχιστος κόσμος στα γήπεδα.

MVP της αγωνιστικής:  Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αγωνίστηκαν εξαιρετικά την περασμένη αγωνιστική. Αλλά η εμφάνιση του Σάκη Βεσκούκη (18 π., 2/2 β., 5/5 διπ., 2/4 τρ.) είναι απλά… νικητήρια! Όχι μόνο γιατί πέτυχε το καλάθι που έδωσε τους δύο βαθμούς στο Παγκράτι, αλλά και γιατί περιόρισε σημαντικά τον Νίκο Πέττα, ο οποίος σημείωσε 1 1/5 διπ. 1/5 τρπ..

Η νίκη της αγωνιστικής: Δύσκολο να αποφασίσεις όταν το Παγκράτι κερδίζει στο τέλος. Αλλά η νίκη του Πανελευσινιακού είναι… μαγευτική! Το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα έχανε για 39 λεπτά, βρέθηκε πίσω ακόμα και με 10 πόντους, αλλά ως καλός κυνηγός «έπιασε» στο τέλος τη νίκη  που του έδωσε μάλιστα και τη μοναξιά της κορυφής.

Το «διπλό» της αγωνιστικής:  Ο Αρκαδικός κατάφερε αυτό που φανταζόταν σχεδόν ακατόρθωτο. Επικράτησε στις Σέρρες των Ικάρων, υποτάσσοντας τους «κυανοκίτρινους» στην πρώτη εντός έδρας ήττα.

Το σουτ της αγωνιστικής: Δεν μπορεί απέξω από την κατηγορία να μείνει το φόλοου του Σάκη Βεσκούκη που έδωσε τη νίκη στους «ροσονέρι». Αλλά και το τρίποντο του Γιάννη Κυριακόπουλου ήταν αυτό που έδωσε το προβάδισμα (69-67) για πρώτη φορά στον Πανελευσινιακό 29’’ δεύτερα πριν από το τέλος του αγώνα.

Το ντεμπούτο της αγωνιστικής: Η επανεμφάνιση του Κώστα Σορώτου στους πάγκους, συνδυάστηκε μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, τη νίκη!

Το στατιστικό της αγωνιστικής: Ο Μάρουσιτς πέτυχε 16 πόντους χωρίς να χάσει σουτ. Μόνο ο Κώστας Μπασδέκης έχει βάλει περισσότερους φέτος έχοντας “τέλεια” στατιστική (17 με 1/1δ., 5/5τρ.) στο ματς της ΑΕΚ Αργους με τη Νέα Κηφισά).

Το σφύριγμα της αγωνιστικής:  Το «φάουλ» του Παγώνη στον Ροδοστόγλου στο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό. Οποιος δει το βιντεάκι της συγκεκριμένης φάσης θα καταλάβει…

To σερί: Η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Ερμή Λαγκαδά και να πετύχει την έκτη συνεχόμενη νίκη της.

Το limit up της αγωνιστικής: Η ασφυκτικά γεμάτη Γούβα! Συγκλονιστική ατμόσφαιρα, σε ένα γήπεδο που ενώ χωράει 650 άτομα, το Σάββατο είχε 800! Καρφίτσα δεν έπεφτε!

Το  limit down: Είναι κρίμα, μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ, να αγωνίζεται σε ένα άδειο γήπεδο. Και όταν λέμε άδειο, κυριολεκτούμε. Λίγος κόσμος και στον αγώνα με την ΑΕΚ. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι συγκλονιστικό και απίστευτα ενδιαφέρον, δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοιες εικόνες…