Το review της αγωνιστικής (Α2)

Άλλη μία συναρπαστική αγωνιστική (14η) ολοκληρώθηκε και όπως κάθε βδομάδα δεν έλειψαν, οι εκπλήξεις, τα κρίσιμα σουτ και οι μεγάλες εμφανίσεις.

MVP της αγωνιστικής: Πολλές φορές πραγματοποίησε μεγάλες εμφανίσεις αλλά πάντα κάτι έφταιγε και του στερούσε τον τίτλο. Πλέον είναι η στιγμή του! Ο Σάββας Νικητάκης δεν άφησε σε… χλωρό κλαρί τον αντίπαλο πέτυχε 30 πόντους έχοντας πολύ καλά ποσοστά  (8/9β., 8/10 διπ.,2/3 τρ., 2 ρ, 6 ας., 2 κλ). Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο δεκάλεπτο από τους 23 πόντους της ομάδας του, τους 11 τους σημείωσε εκείνος, ενώ είχε μοιράσει και 3 ασίστ. Η εμφάνιση του ήταν τέτοια που μόνο η ατάκα συμπαίκτη του στο facebook μπορεί να την αποτυπώσει:
Α.. ν
Ε… έχεις
Ν… ικητάκη
Κ… ερδίζεις

Το ματς της αγωνιστικής:  Όταν μετά από πέντε συνεχόμενες ήττες κερδίζεις και μάλιστα μια ομάδα που έχει καταφέρει να νικήσει ΟΦΗ και Πανελευσινιακό, τότε δεν θέλει ερώτημα. Οι Ικαροι Σερρών πήραν μια νίκη ψυχολογίας απέναντι στο μαχητικό Πέραμα και μάλιστα όχι εύκολα, αφού μέχρι το 36΄κυνηγούσαν το σκορ.

Το θρίλερ της αγωνιστικής:  Ματς με πολλές εναλλαγές,  και μια τέταρτη περίοδο για πολύ γερά νεύρα, σημαντικές εμφανίσεις από τους πρωταγωνιστικές, πολλές χαμένες βολές και ένα καλάθι στα 0.9’’από τον Ανδρέα Σιζόπουλο έδωσε τελικά τη νίκη. Αυτό ήταν με λίγα λόγια το ΟΦΗ – Αρκαδικός.

Η πεντάδα της αγωνιστικής:  1. Νικητάκης (Ν. Κηφισιά) 2. Λιούις,(ΟΦΗ)  3. Πέτροβιτς (Απόλλων Πατρών) 4. Γιάννης Κακιούζης (Λαύριο)  5. Συμεωνίδης (Ικαροι Σερρών)

Το καλάθι της αγωνιστικής:  Το μοναδικό παιχνίδι που κρίθηκε στο καλάθι είναι αυτό του ΟΦΗ με τον Αρκαδικό με το νικητήριο καλάθι να πετυχαίνει με ντράιβ ο Ανδρέας Σιζόπουλος 0.9’’ πριν από τη λήξη.

Το στατιστικό της αγωνιστικής:  Μέχρι τώρα 12 παιχνίδια στην Α2 έχουν κριθεί με καλάθι ή βολές στα τελευταία 7 δευτερόλεπτα και ο ΟΦΗ συμμετέχει στα 4 εξ αυτών (περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα)! Για πρώτη φορά πάντως ήταν ο νικητής το Σάββατο, αφού στα προηγούμενα τρία παιχνίδια είχε ηττηθεί.

Το πρωτότυπο της αγωνιστικής: Πόσες φορές έχει εκκενωθεί γήπεδο το ματς του οποίου διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών; Εγινε και αυτό στο ματς του Παγκρατίου με τον Απόλλωνα, ο λόγος τώρα που οδήγησε σε αυτή την απόφαση είναι «αλλουνού παπά ιστορία».

Το Limit up της αγωνιστικής: Οι πολύ καλές σχέσεις που διατηρούν Πανελευσινιακός και Πανερυθραϊκος επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά, πολύ … up!

Το Limit της αγωνιστικής : Είναι πραγματικά κρίμα να παίζει ο ΟΦΗ σε άδειο γήπεδο. Οι 250 φίλαθλοι που πήγαν στο ματς με τον Αρκαδικό είδαν ένα πραγματικό ντέρμπι και είναι κρίμα που τέτοια παιχνίδια δεν πηγαίνει ο κόσμος να τα απολαύσει.

Η ατάκα της αγωνιστικής:  Αυτή συμπεριλήφθηκε στην ανακοίνωση του Πιερικού Αρχέλαου:  «δηλώνουμε ότι δεν συμμετέχουμε στη βιομηχανία ανακοινώσεων που ευδοκιμεί στην Α2, μολονότι η ομάδα μας έπαιξε χωρίς ψηλούς σχεδόν για ένα ημίχρονο».

Το ευχάριστο γεγονός της αγωνιστικής:  Η γέννηση της κόρης του Χρήστου Πετροδημόπουλου… Να σου ζήσει!