Το review της αγωνιστικής (Α2)

Μια αγωνιστική στην κυριολεξία γεμάτη.  Τα πάνω κάτω ήρθαν τη 17η αγωνιστική καθώς οι, των… χαμηλών στρωμάτων επικράτησαν των αντιπάλων παραμένοντας μέσα στο παιχνίδι.  Ο Απόλλωνας έχει πλέον το πάνω… χέρι μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, από όπου ο Δημήτρης Παπανικολάου αποτελεί παρελθόν, ενώ στην Κρήτη γίνονται πράγματα και θαύματα, με τον προπονητή να παραμένει  αν νικήσει στο επόμενο ματς..

Ο MVP της αγωνιστικής: Είχαμε πολλές καλές εμφανίσεις και αυτήν την αγωνιστική. Όμως, αν ο Απόλλωνας πήρε τη νίκη που του δίνει και προβάδισμα για την άνοδο, οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον Νίκο Αργυρόπουλο.  Δεν είναι μόνο οι πόντοι που σημείωσε (26 π., 5/6 β., 6/21 διπ., 3/4 τρ., 4 ρ., 4 ασ., 2 κλ.) αλλά και οι στιγμές που πετύχαινε τα καλάθια με αποκορύφωμα τα τελευταία λεπτά όπου πέτυχε τους 6 πόντους συμπεριλαμβανομένου και του τρίποντου που έκανε το σκορ 67-66 με 39” να απομένουν.

Το ματς της αγωνιστικής: Ότι ήταν επικίνδυνο παιχνίδι το έλεγαν και οι ίδιοι οι άνθρωποι του Πανελευσινιακού. Αλλά σίγουρα, πόσοι πίστευαν ότι η ομάδα της Ελευσίνας θα χάσει από τον προτελευταίο του βαθμολογικού πίνακα.  Κι όμως, ο Πιερικός παρουσιάστηκε για ακόμα μία φορά ανταγωνιστικός, μόνο που αυτή τη φορά, το αποτέλεσμα έδειχνε εκείνον νικητή!

Το «διπλό» της αγωνιστικής: Δύο σημαντικά «διπλά» έγιναν αυτήν την αγωνιστική. Αμύντας και Απόλλωνας υπέταξαν τη Δόξα και την ΑΕΚ στη δεύτερη εντός έδρας ήττα τους. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις πια από τις δύο είναι  πιο σημαντική, αλλά ίσως αυτή του Αμύντα να κρίνει και την παραμονή του στην κατηγορία, γι΄αυτό και επιλέγουμε το «διπλό» της ομάδας του Αλέξη Ζαβού.

Η  πεντάδα της αγωνιστικής: 1. Αργυρόπουλος (Απόλλων Πατρών), 2. Σουρλής (Αμύντας)  3.Ψυλέας (Λαύριο)  4. Φουτσιτζής (Πιερικός/Αρχέλαος)  5. Συμεωνίδης (Ικαροι Σερρών)

Το τρίποντο της αγωνιστικής: Το σημείωσε ο Ανδρέας Σιζόπουλος στην εκπνοή της επίθεσης, 2,9” πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Τρίποντο εκτός ισορροπίας και με τον παίκτη κολλημένο πάνω του.

Το στάτους της αγωνιστικής:  Η διαιτησία στο ματς του Λαυρίου και της Νέας Κηφισιάς ήταν κατώτερη του αναμενομένου. Το στάτους του Νίκου Ψυλέα, δίνει μια εικόνα του αγώνα, αλλά πραγματικά… όλα τα λεφτά είναι το ΥΓ 4: «Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και του προπονητές του Λαυρίου και της Κηφισιάς για το αρκετά καλό παιχνίδι που παίχτηκε στο κλειστό γήπεδο του Λαυρίου. Ενα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς με αρκετούς τραυματισμούς και με πολλά προβλήματα και φανερά ανέτοιμοι κατεβήκαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι, και για 38 λεπτά η ομάδα που είχε το πρώτο λόγο για τη νίκη την είχε η ομάδα του Λαυρίου. Αλλά ευτυχώς κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι για τους λόγους?????????  Καλύτερα να μας το πουν αυτοί που είδαν το παιχνίδι… ΥΓ1  Αυτή τη φορά κερδίσαμε με τη διαιτησία υπέρ μας στα τελευταία 2 λεπτά… ΥΓ 2 Αυτό για να μην ξεχνιόμαστε τι έγινε την προηγούμενη αγωνιστική με τον Αμύντα…ΥΓ3 Δεν θα λέω αυτά που κοροϊδεύω για τη διαιτησία όταν κερδίζω ή όταν χάνω. Σήμερα στο τέλος η ομάδα της Κηφισιάς αδικήθηκε και θα μπορούσε να είχε κερδίσει… ΥΓ4 Εκανα καθαρό φάουλ στα τελευταία 2 λεπτά στον Πετροδημόπουλο που δεν σφυρίχτηκε». Απλά μπράβο!

Η μετάδοση της αγωνιστικής: Πλέον δεν υπάρχει αγωνιστική που να μην τους ακούμε. Εχουν γίνει η σαββατιάτική απόλαυσή μας. Τα δυο παιδιά που μεταδίδουν τους αγώνες της ΑΕΚ φροντίζουν σε κάθε ματς να δίνουν ρεσιτάλ από ατάκες. Πραγματικά δύσκολο να ξεχωρίσεις, είναι πολλές που είναι μοναδικές. Μία από αυτές είναι, στο τζάμπολ  όταν και για τη διεκδίκησή του πάει ο Βιρίγιεβιτς και το παιδί αναφέρει« Δεν φτάνει που είναι και Σέρβος έχει και το όνομα Ντούσαν! Μα είναι προκλητικοί αυτοί οι πατρινοί! Στέλνουν στο τζάμπολ κάποιον που το λένε Ντούσαν». Όπως λέει και ο Λεωνίδας (σ.σ. Πιστιόλης) η καλύτερη μετάδοση, μέχρι την επόμενη…

Η αποχώρηση της αγωνιστικής:  Δύο αγωνιστικές, τόσο έμεινε ο Δημήτρης Παπανικολάου στη θέση της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ.  Ετσι, η «Ενωση» ψάχνει τον τέταρτο προπονητή της για φέτος…

Η απορία της αγωνιστικής:  Πως γίνεται ένας παίκτης που βρίσκεσαι έξι (3+3) χρόνια μια ομάδα, που έχει δώσει τα πάντα κάτι που το έχουν αναγνωρίσει όλοι (σ.σ. γι΄αυτό άλλωστε τον έχρησαν αρχηγό), ξαφνικά να μην σου… κάνει;  Ή ακόμα πως αποφασίζεις  να διώξεις το δεύτερο σκόρερ της ομάδας σου;  Ο Αλέξης Μπάρδας μετά από 6 χρόνια με μία ανόδο αποτελεί παρελθόν από τον ΟΦΗ, γιατί  ανακάλυψαν ότι δεν… κάνει (ή πιο όμορφα δεν ταιριάζει με τη φιλοσοφία)! Αχαριστία;