Το review της αγωνιστικής (Α2)

Ο … χαμός της Α2 συνεχίζεται.  Οι πρώτοι χάνουν , οι τελευταίοι κερδίζουν και η τράπουλά ανακατεύεται ολοένα και περισσότερο με τις ομάδες να δείχνουν πιο μαχητικές από ποτέ.

Ο MVP της αγωνιστικής:
Είναι πραγματικά δύσκολο να διαλέξεις καθώς και οι δύο είχαν καταλυτική παρουσία. Νίκος Ψυλέας και Βασίλης Κούνας έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν δίνοντας στο Λαύριο τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Πατρών. Ομως, η θέση του πολυτιμότερου είναι μία… Ο Κούνας λοιπόν, στο παιχνίδι αυτό κατάφερε ότι λίγοι στην κατηγορία (σ.σ. δες στο στατιστικό της αγωνιστικής), δηλαδή  τριπλ νταμπλ (10 π., 10 ρ, 10 ας.) άρα δικαιωματικά αναδεικνύεται ο ΜVP της αγωνιστικής.

Το ματς της αγωνιστικής:
Στο φετινό πρωτάθλημα η μάχη της παραμονής είναι πιο έντονη από ποτέ καθώς ο υποβιβασμός πέντε ομάδων δεν αφήνει πολλά περιθώρια για απώλειες. Δόξα Λευκάδας και Αμύντας χρειάζονταν πάση θυσία τη νίκη, ώστε να παραμείνουν σε τροχιά παραμονής. Και οι δύο πήραν τους πολύτιμους βαθμούς απέναντι σε δυναμικούς αντιπάλους, αλλά η υπεροχή του Αμύντα απέναντι στη Νέα Κηφισιά ήταν εκπληκτική, δείχνοντας από την αρχή ποιος θα είναι το… αφεντικό.  Αλλωστε ο Αμύντας, λόγω βαθμολογικής θέσης «καιγόταν» περισσότερο.

Η πεντάδα της αγωνιστικής: 
1.Ματενίδης (Δόξα) 2. Κούνας (Λαύριο) 3. Πανάρας (Πιερικός Αρχέλαος) 4. Ψυλέας (Λαύριο) 5. Τζουγκαράκης (Αμύντας)

Το στατιστικό της αγωνιστικής:
Το τριπλ νταμπλ του Κούνα είναι μόλις το τρίτο που έχει καταγραφεί στην Α2 από τότε που υπάρχει στατιστική. Τα άλλα δύο τα έχουν πετύχει ο Νίκος Μίχαλος (10π., 10ρ., 10ασ.) στο ματς Νήαρ Ηστ-Απόλλων 95-76 τη σεζόν 2008-09 και ο Παναγιώτης Μπαρλάς (14π., 11ρ., 10ασ.) στο ματς Ιωνικός Νίκαιας-ΚΑΟΔ 69-83 της σεζόν 2003-04.

Οι πόντοι της αγωνιστικής:
Σε ένα πραγματικά μεγάλο ντέρμπι, ο Ερμής έκανε ένα βήμα παραπάνω για την παραμονή του. Το Παγκράτι δυσκόλεψε ιδιαίτερα την ομάδα του Λαγκαδά, αλλά ο συνήθης ύποπτος, Σάββας Ηλιάδης «μίλησε» και πάλι τη στιγμή που έπρεπε βάζοντας 9 συνεχόμενους πόντους, κάνοντας το 80-79 για τους γηπεδούχους.

Τα παράπονα της αγωνιστικής:
Παρότι ο Παγκράτι βρέθηκε στο Λαγκαδά με 8 παίκτες το γεγονός αυτό φάνηκε να μην τον επηρεάζει καθώς κατάφερε να πάλεψε για τη νίκη μέχρι το τέλος. Οι «ροσονέρι» όμως, έχουν πολλά παράπονα από τους διαιτητές Παφίλη και Ταρενίδη  καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα έγινε «σφαγή». Ωστόσο, στέκονται στο φάουλ που έγινε στην τελευταία φάση του αγώνα, στον Τόλη Κουτρούλια στη διεκδίκηση του ριμπάουντ.

Η ατάκα της αγωνιστικής:
Πλέον μπορεί να καταντάμε γραφικοί, αλλά τα παιδιά που κάνουν τις μεταδόσεις τις ΑΕΚ, δεν σταματούν να… χαρίζουν ατάκες σε όσους παρακολουθούν τα ματς.  Ετσι, για ακόμα μία φορά είπαν :« Ένας γραφικός στον πάγκο των Σερρών χτυπιέται από την αρχή του αγώνα! Σε λίγο αδέρφια ενωσίτες θα βγάλει μαλλιά από την πίεση!».

Το κουίζ της αγωνιστικής:
Κάποιος παίκτης καθυστέρησε να πάει στο ματς, φτάνοντας στο δεύτερο δεκάλεπτο…

Η παρατήρηση της αγωνιστικής:
Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα (αυτά δηλαδή που λένε στην αρχή της σεζόν)  οδηγούν σε λάθος δρόμους και ο νοών… νοείτω!