Το review της αγωνιστικής (Α2)

Η 21η αγωνιστική επιφύλασσε δύο ματσάρες. Οσοι φίλαθλοι (τουλάχιστον από την πλευρά των νικητών) τα παρακολούθησαν θα πρέπει να έμειναν πολύ ευχαριστημένοι. Όμως το ματς στη Λευκάδα έχει και το «μελανό σημείο» αφού οι διαιτητές κατάφεραν να διχάσουν τις δύο ομάδες. Αλλά και στην Κατερίνη είχαμε ντέρμπι, ενώ Κηφισιά και Λαύριο πήραν τις νίκες που χρειάζονταν.

Ο MVP τη αγωνιστικής:
Σπύρος Μαγκουνής vs Νίκος Αργυρόπουλος. Και τα δύσκολα αρχίζουν…   Από τη μία έχουμε 34 πόντους (8/10 β., 7/9 διπ., 4/11 τρ. 7 ρ., 2 ας., 2 κλ.) και από την άλλη 31 πόντους (11/13 β., 10/20 διπ., 0/5 τρ.,  3ρ., 6 ας., 1 κλ.). Από τη μία έχουμε ματς που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, από την άλλη παιχνίδι που κρίθηκε στη παράταση. Επίσης, έχουμε τον Μαγκουνή να κρατά «ζωντανό» καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα  τον Πανελευσινιακό και τον Αργυρόπουλο να… σεληνιάζεται στην παράταση πετυχαίνοντας 11 από τους 15 πόντους της παράτασης «καθαρίζοντας για τον Απόλλωνα.  Δεν διαλέγουμε λοιπόν κανέναν εκ των δύο. Και οι δύο MVP.

Man of the mach: 
Επαιξε τρία λεπτά στο τέλος του αγώνα (σύνολο 10) και έκανε τα πάντα. Πήρε σημαντικές προσπάθειες, σημείωσε καθοριστικούς πόντους, ενώ πέτυχε και το buzzer beatter χαρίζοντας στον Πανελευσινιακό μια τεράστια νίκη μέσα στη Λευκάδα. Όλα αυτά τα έκανε ο Νίκος Βούλγαρης. Αρχηγός όνομα και πράγμα!

Το ματς της αγωνιστικής:
Πάλι δύσκολα! Στη Λευκάδα και στη Δάφνη διεξάχθηκαν εκπληκτικά παιχνίδια. Από τη μία είχαμε ένα ντέρμπι, όπου στη  μεγαλύτερη διάρκεια του δεύτερου μέρους πήγαινε πόντο πόντο με αποτέλεσμα να κριθεί σε τρίποντο στην εκπνοή του αγώνα και από την άλλη, έχει ένα μας το οποίο ο Απόλλωνας γύρισε από τα -15, πήγε το ματς στην παράταση, όπου και κέρδισε!  Αποφασίστε εσείς…

Η πεντάδα της αγωνιστικής:
1. Αργυρόπουλος (Απόλλων) 2.Τσαρουχάς (Πέραμα) 3. Βούλγαρης (Πανελευσινιακός) 4. Μαγκουνής (Πανελευσινιακός) 5. Πετροδημόπουλος (Ν. Κηφισιά).

Το στατιστικό της αγωνιστικής:
Είναι μόλις το δεύτερο παιχνίδι του Τόλη Κουτρούλια στα τελευταία 205 στο οποίο δεν σημείωσε πόντο.

Το καλάθι της αγωνιστικής:
Μπορεί ο Νίκος Βούλγαρης να πέτυχε το τρίποντο της νίκης στη Λευκάδα, αλλά αυτήν την αγωνιστική είχαμε άλλο ένα καλάθι της τελευταίας στιγμής. Ο … συνήθης ύποπτος, Κώστας Μπεχλιβάνης πέτυχε το νικητήριο καλάθι μόλις 2”’ πριν από τη λήξη χαρίζοντας στον Πιερικός Αρχέλαο μια σημαντική νίκη.

Τα παράπονα της αγωνιστικής:
Στη Λευκάδα φωνάζουν για τη διαιτησία και ιδιαίτερα για το φάουλ στην προσπάθεια των τριών πόντων του Νίκου Βούλγαρη.  Όμως και στην αντίπερα όχθη έχουν παράπονα από τους Πορσανίδη και Σιμητόπουλο. Το βίντεο με τη συγκεκριμένη φάση είναι διαθέσιμο…

Η άμυνα της αγωνιστικής:
Την πέτυχε η Δόξα Λευκάδας πάνω στον Κυριακόπουλο. Συνηθίζεται ο έμπειρος γκαρντ να σκοράρει… ασταμάτητα. Αλλά όχι αυτήν την φορά. Πέτυχε 5 πόντους, ενώ το πρώτο του καλάθι το σημείωσε 4.08”πριν τη  λήξη της δεύτερης περιόδου.

Η… παρατήρηση της αγωνιστικής:
Όχι άλλες χαμένες βολές! Και αναφερόμαστε στον Αμύντα.