Το review της αγωνιστικής (Α2)

Ο Πανελευσινιακός δεν είναι ο μοναδικός κερδισμένος της 25ης αγωνιστικής. Ο σύλλογος της Ελευσίνας διατήρησε τη πρώτη θέση, αλλά και η Νέα Κηφισιά με το «διπλό» που πέτυχε σκαρφάλωσε για πρώτη φορά στην Τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αμύντας και Δόξα σημείωσε σημαντική … ανάσα και ο Πιερικός Αρχέλος πήρε τη σημαντικότερη νίκη του.

Ο MVP της αγωνιστικής:  
Αν ο Γιάννης Κυριακόπουλος  συνέφερε τα μέγιστα για τη νίκη του Πανελευσινιακού επί του Αρκαδικού, ο Φίλιππος Μοσχοβίτης ήταν η… αιτία του «διπλού» της Νέας Κηφισιάς στις Σέρρες. Ο έμπειρος γκαρντ (8/10 β., 2/10 διπ., 4/4 τρ., 5 ασ., 3 κλ.)… έδρασε πάλι την κατάλληλη στιγμή δίνοντας στην ομάδα των βορείων προαστίων τη νίκη που την έφερε από τη 13η θέση της βαθμολογίας στην 3η.

Το ματς της αγωνιστικής:
Ηταν το ντέρμπι της αγωνιστικής και όπως αποδείχτηκε, δίκαια! Πανελευσινιακός και Αρκαδικός πάλεψαν για τη νίκη με το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα να κάνει την ανατροπή και  να κερδίζει τους δύο βαθμούς.  Ο Πανελευσινιακός αποδείχθηκε «νευρικός» επιθετικά η αστοχία και το 11/32 και τα λάθη τον οδήγησαν στο -13, όμως αυτό άλλαξε στην επανάληψη. Οι γηπεδούχο» πέτυχαν  18 πόντους από τη γραμμή των 6.75, ενώ το επιμέρους σκορ στην τέταρτη περίοδο έφτασε το 28-5.

Η πεντάδα της αγωνιστικής:
1. Μοσχοβίτης (Ν. Κηφισιά), 2. Πανάρας (Πιερικός/ Αρχέλαος) 3. Δημάκος (Παγκράτι) 4. Μαγκουνής (Πανελευσινιακός)  5. Τζουγκαράκης (Αμύντας).

Η άμυνα της αγωνιστικής: 
Δύο αθλητές είναι η αιτία του 0/12 διπ., 0/4 τρ. του Φώτη Βασιλόπουλου.  Θοδωρής Πανάρας και Γιάννης Δαμαλής έκαναν εκπληκτική δουλειά πάνω στον πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ.

Η νευρικότητα της αγωνιστικής:
Την κερδίζουν με διαφορά ο Απόλλωνας Πατρών και ο Ερμής Λαγκαδά! Στο συγκεκριμένο παιχνίδι σημειώθηκαν μόλις δύο τρίποντα (ένα η κάθε ομάδα) ενώ η στατιστική είναι 1/19 τρίποντα για τους «μελανόλευκους» και 1/20 για τον Ερμή.

Η αποχώρηση της αγωνιστικής: 
Ο Κώστας Σορώτος αποχώρησε από το Πέραμα έπειτα από πέντε αγωνιστικές για να δώσει τη θέση του στον προηγούμενο και νυν κόουτς, Ντίνο Καλαμπάκο.

Το στάτους της αγωνιστικής:
Δεν είναι μόνο η νίκη αλλά και η καταπληκτική εμφάνιση του Πιερικού Αρχέλαου απέναντι στην ΑΕΚ. Χωρίς πολλά λόγια λοιπόν, ο βοηθός της ομάδας,. Χρήστος Ξηρομερίτης έγραψε: «‎61-45 την ΑΕΚ…Together we will!»

Τα παράπονα της αγωνιστικής:
Τα έχει ο Πανερυθραϊκός και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Η ανάλυση των επίμαχων φάσεων είναι στην διάθεση όλων, μέσω του dvd του αγώνα, το οποίο και θα προσκομίσουμε άμεσα στην  ΚΕΔ. Ενδεικτικά, να αναφέρουμε πως δεν είναι δυνατόν ο καλύτερος παίκτης του Πανερυθραϊκού στο συγκεκριμένο ματς (Κατούφας) και εκ των βασικών φετινών εργαλείων –αναγκαστικά- να μπαινοβγαίνει στο παρκέ, επειδή οι ρέφερι «ανακάλυπταν» συνεχώς φάουλ ώστε να τον φορτώσουν γρήγορα με 5 και να επιφέρουν τον εκνευρισμό στην ομάδα και στους φιλάθλους».

Το… δώρο της αγωνιστικής:
Επειτα από τη νίκη επί του Περάματος ο Αμύντας είναι με το ένα πόδι στην κατηγορία, ενώ την επόμενη αγωνιστική παίζει τελικό με τον Πανερυθραϊκό.  Τι καλύτερο… δώρο για τον Σάββα Τζουγκαράκη, ο οποίος είχε το Σάββατο τα γενέλθιά του.