Το review της αγωνιστικής (Α2)

Αντί να απολαμβάνουμε μπάσκετ και να επωφεληθεί η κατηγορία από την αγωνιστική απραξία της Α1, δυστυχώς τα φώτα πέφτουν αλλά με την αρνητική πλευρά,  αφού η Α2 διαφημίστηκε για τα επεισόδια της.
Το άλλο βέβαια που είναι άξιο αναφοράς είναι η συμπεριφορά των διαιτητών που πάνε να γίνουν πρωταγωνιστές. Είπαμε να εκλείψουμε τα κρούσματα βίας, αλλά μάλλον οι ρέφερι δεν έχουν καταλάβει ότι με την ακραία αυστηρότητα και την αλαζονεία επιτυγχάνουν το αντίθετο.

Ο MVP της αγωνιστικής:  
Ανετα διεκδικεί τον τίτλο ο Σάββας Ηλιάδης από τον Ερμή Λαγκαδα,  αφού η επιβλητική του εμφάνιση βοήθησε στην πρώτη νίκη της ομάδας του, αλλά και ο Αρης Κορωνίδης καθώς ήταν αυτός που έδωσε με τις εύστοχες βολές του τη νίκη στο Πέραμα. Ομως, ο Νίκος Πέττας ήταν εξαιρετικός απέναντι σε μια Κηφισιά που παρά τις σοβαρές απουσίες κατάφερε μέχρι το 33′ να σταθεί στο ύψος και να διεκδικήσει το “διπλό”.

Ο ήρωας της αγωνιστικής:
Ο Σπύρος Μαγκουνής μπορεί να μην έκανε αποθεωτική εμφάνιση, αλλά  αποδείχτηκε… τέρας ψυχραιμίας καθώς ήταν εύστοχος στις δύο βολές 3” περίπου πριν το φινάλε χαρίζοντας τη νίκη στον Πανελευσιακό. Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς  ότι προηγουμένως, ο Κυριακόπουλος είχε τη δυνατότητα να “καθαρίσει” το παιχνίδι, αλλά δεν φάνηκε ψύχραιμος από τη γραμμή των ελευθέρων βολών καθώς ευστόχησε σε 1/3.

Ο πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής:
Ο  Αρης Κορωνίδης με 28 πόντους (8/10β., 1/4 διπ., 6/13 τρ.)

Η νίκη της αγωνιστικής:
Δύο νίκες έκαναν την αίσθηση. Τα “διπλό” του Πανελευσινιακού και του Περάματος. Ομως, η νίκη της ομάδας του Ντίνου Καλαμπάκου κερδίζει στο… νήμα καθώς επικράτησε σε μια έδρα, όπου ο ΟΦΗ έχει να ηττηθεί από όταν αγωνιζόταν στην Α2, δηλαδή την περίοδο 2009-2010 και συγκεκριμένα στις 15/5/2010 από τον Αρκαδικό.

Ο άτυχος της αγωνιστικής:
Δεν θέλει και πολλή σκέψη, ο Βασίλης Γιαννουλάκος γιατί το παιδί, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ “έκανε το λάθος να βρίσκεται σε… λάθος σημείο τη… λάθος στιγμή!  Στο γήπεδο του μπάσκετ δηλαδή”. Ο σέντερ της Ελευσίνας κατά την αποχώρησή του στα αποδυτήρια δέχτηκε για… δώρο μια καρέκλα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να φύγει από τη Ζωφριά αιμόφυρτος!  Το παιδί δηλαδή ήταν τυχερό μέσα στην ατυχία του καθώς τα πράγματα θα μπορούσε να ήταν πάρα μα πάρα πολύ σοβαρά!

Το στατιστικό της αγωνιστικής: 
Ο Νίκος Κούρτης έκανε το πρώτο νταμπλ νταμπλ της καριέρας του με πόντους (13) και ασίστ (10).

Οι αφανείς ήρωες: 
Τα τρίποντα του Νίκου Βούλγαρη στα μισά της τέταρτης περιόδου ήταν  αυτά που … ξεμπούκασαν την ομάδα δίνοντας της τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Επίσης και ο Γιάννης Κακιούζης, ο οποίος ευστόχησε στο πρώτο ημίχρονο 18 πόντους κρατώντας το Λαύριο μέσα στο παιχνίδι απέναντι σε ένα αφοπλιστικό Αρκαδικό.

Το… περίεργο της αγωνιστικής:
Επαιξε 5.32” και αποβλήθηκε με 5 φάουλ , δύο εκ των οποίων ήταν τεχνικές ποινές. Ο Σάββας Νικητάκης είδε το δεύτερο ημίχρονο από τον πάγκο αφού ήταν… απρόσεκτος ή ο διαιτητής πολύ ευαίσθητος! Μα και συ βρε Σάββα να μην προσέχεις καθόλου;;;

Η διαιτησία της αγωνιστικής:
Πόσοι παίκτες μπορούν να αποβληθούν σε ένα ματς; Γίνεται να αποβληθούν 7; Κι όμως. Κώστας Σίννης, Βασίλης Κούνας, Σάκης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Τύρλας από το Λαύριο, Γιώργος Κοψαύτης, Παναγιώτης Υφαντής, και Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης από τον Αρκαδικό ήταν οι… τυχεροί. Τελικά οι διαιτητές της συγκεκριμένης αναμέτρησης πήρα πολύ θερμά τις νέες οδηγίες!

Οι… ανακουφισμένοι της αγωνιστικής:
Παγκράτι και Ερμής Λαγκαδά νιώθουν την καρδιά  να έχει… πάει στη θέση τους μετά την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Η άτακα της αγωνιστικής:
Στο σάιτ του Πανελευσινιακού σχολιάζουν τη νίκη επί της ΑΕΚ ” Η Βασίλισσα προσκύνησε την Εργατιά!”.