Το review της αγωνιστικής (Α2)

Η 25η αγωνιστική περιελάμβανε ένα ντέρμπι κορυφής, τη νίκη του Λαυρίου στην παράταση και το «διπλό»  των Ικάρων στην Τρίπολη και πάλι στη παράταση! Μαγεία…

Ο MVP της αγωνιστικής:
Η δύναμη κοντά στο καλάθι ή αλλιώς Χρήστος Δεληγιάννης (σ.σ. άλλωστε το 9/13 διπ. μαρτυρά τα πάντα). Ο σέντερ του Πανελευσινιακού προσέφερε τα μέγιστα (24 π., 1 ασ., 1κλ., 1 μπλ.) στη νίκη της ομάδα του επί του Απόλλωνα ενώ ήταν και με διαφορά ο πρώτος σκόρερ του αγώνα.

Το ματς της αγωνιστικής:
Δεν θέλει και πολύ σκέψη. Ηταν το ματς της χρονιάς με τις δύο ομάδες της κορυφής να μάχονται για το πρωτάθλημα. Ο Πανελευσινιακός κατάφερε να σπάσει το αήττητο του Απόλλωνα και να νικήσει στην Περιβόλα.  Σε ένα παιχνίδι ντέρμπι , η ομάδα της Ελευσίνας αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ανέτρεψε τα εις βάρος της διαφορά, καταφέρνοντας στο τελευταίο δευτερόλεπτο να κλέψει τη νίκη.

Η πεντάδα της αγωνιστικής:
1. Νικητάκης (Ν. Κηφισιά) 2. Τότσιος (Ικαροι Σερρών) 3. Κουκουράβας (Πανελευσινιακός) 4. Ψυλέας (Λαύριο) 5. Δεληγιάννης (Πανελευσινιακός)

Ο άτυχος της αγωνιστικής:
Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε ο  Αλέξανδρος Σιγκούνας υπέστη διάστρεμμα μόλις στο 8’ της αναμέτρησης με τη Δόξα Λευκάδας.

Το λάθος της αγωνιστικής:
Απέμεναν 14” για τη λήξη του αγώνα, ο Απόλλωνας ήταν μπροστά με 67-66. Ο Γιάννης Λιανός  πήρε τη μπάλα διέσχισε το γήπεδο αλλά υπέπεσε σε βήματα. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο 25χρονος φόργουορντ στην εφημερίδα Πελοπόννησος ανέφερε: «Κόλλησα εκείνη την στιγμή και έκανα λάθος. Ζητάω συγνώμη από τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μου, το τεχνικό τιμ. Σίγουρα δεν χαιρόμαστε που ο κόσμος έφυγε στεναχωρημένος από το γήπεδο».

Το καλάθι της αγωνιστικής:
Ο Σπύρος Μαγκουνής μάλλον θα θυμάται για πολύ καιρό αυτό το καλάθι καθώς έδωσε στον Πανελευσινιακό μία τεράστια νίκη μέσα στην Πάτρα σπάζοντας το αήττητο της έδρας του Απόλλωνα. Βρέθηκε μόνος του κάτω από το καλάθι και 1” πριν από τη λήξη ο Μαγκουνής διαμόρφωσε το τελικό 67-68.

Το σερί της αγωνιστικής: 
Το Λαύριο βρίσκεται πίσω με 82-83. Από εκείνο το σημείο κάνει σερί 7-0 (οι πέντε πόντοι είναι του Βασίλη Κούνα) γράφοντας το 89-83 . Το προβάδισμα αυτό ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους ώστε να κατακτήσουν τη νίκη.

Οι πόντοι της αγωνιστικής:
3.41”  απομένουν για τη λήξη της παράτασης και ενώ το σκορ είναι 81-78 υπέρ του Αρκαδικού, και ο Σάββας Καμπερίδης αποφασίζει να δράσει! Σ’ αυτό το διάστημα σημείωσε 9 πόντους και ουσιαστικά ήταν ο παίκτης που στην παράταση πήρε από το χέρι την ομάδα του οδηγώντας την στη νίκη.

Η φάση της αγωνιστικής:
Απομένουν 8.7” για τη λήξη του αγώνα. Την επαναφορά την κάνει ο Λεωνίδας Ζούπας δίνει στον Παγώνη, κοντινή πάσα στον Ζούπα, ο οποίος κάνει τη διείσδυση, πάσα στη γραμμή του τριπόντου στον Παγώνη και εκείνος πασάρει γρήγορα στη γωνία στον Βαρδιάνο, τρίποντο και μέσα! Τελικό σκορ 80-70 και ο Αμύντας καλύψε τη διαφορά του πρώτου αγώνα.

Το Limit up της αγωνιστικής:
3.000 κόσμος στην Περιβόλα! Τελικά το μπάσκετ ζει!