Το review της αγωνιστικής (Α2)

Ο Πανελευσινιακός χρίστηκε με «δόξα και τιμή» πρωταθλητής, ο Απόλλωνας εξασφάλισε και μαθηματικά την  άνοδο του και  ο Πιερικός Αρχέλαος με το Παγκράτι συνεχίζουν να δίνουν ενδιαφέρον στην ουρά. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα όσα έγιναν την 28 αγωνιστική…

O MVP της αγωνιστικής:

Ο Θοδωρής Πανάρας ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της  σημαντικότατης νίκης του Πιερικού Αρχέλαου (πολύ καλή παρουσία και του Κώστα Μπεχλιβάνη) (4/6 β., 1/3 διπ., 4/7 τρ., 10 ρ., 4 ασ.) είναι μόνο μερικά από τα όσα έκανε ο έμπειρος γκαρντ.

Το ματς της αγωνιστικής:

Ηταν το πιο ανταγωνιστικό ματς της αγωνιστικής παρά το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δεν είχε ισχυρό κίνητρο.  Στο ξεκίνημα του αγώνα η Κηφισιά αιφνιδίασε τους κρητικούς καθώς με επιμέρους σκορ 17-2, προηγήθηκε  21-11. Στην επανάληψη ο ΟΦΗ αντέδρασε γυρίζοντας το ματς, αλλά και πάλι η Κηφισιά 25” πριν το φινάλε πλησίασε (84-81) αλλά ο Παπανικολάου με δύο βολές έκανε το 86-81 στερώντας έτσι από την ομάδα των βορείων προαστίων την τρίτη θέση.

Η νίκη της αγωνιστικής:

Ο Πιερικός Αρχέλαος έκανε αυτό που έπρεπε (σ.σ. αν και δεν κατάφερε να πάρει τη διαφορά από τον πρώτο αγώνα), νίκησε στην έδρα του τον Αμύντα, κάνοντας έτσι μαζί με αυτόν, άλλες τρεις ομάδες να καρδιοχτυπούν για την παραμονή.

Η πεντάδα της αγωνιστικής:

1. Κυριακόπουλος (Πανελευσινιακός) 2.  Πανάρας (Πιερικός Αρχέλαος) 3. Ράπτης (Παγκράτι) 4. Καραδολάμης (ΟΦΗ) 5. Συμεωνίδης (Ικαροι Σερρών)

Το στατιστικό της αγωνιστικής:

Ο Αλεξ Στέβοβιτς εκτός του ότι πέτυχε τους περισσότερους πόντους που έχει πετύχει φέτος παίκτης στην Α2, σημείωσε το δεύτερο τριπλ νταμπλ  (37 π., 12 ρ., 10 ασ.) της σεζόν (σ.σ. το πρώτο το είχε πετύχει ο Κούνας).  Όμως και πάλι η επίδοσή του έχει διπλή αξία καθώς κανείς στο παρελθόν στην Ελλάδα δεν πέτυχε τριπλ νταμπλ με τόσους πολλούς πόντους. Τους περισσότερους πόντους σε τριπλ νταμπλ τους είχαν ο Αγγελος Κορωνιός στο παιχνίδι Περιστέρι-Πανιώνιος του 1992 και ο Αλεξάντερ Βολκόφ στο ματς Ολυμπιακός-Αμπελόκηποι το 1994, όταν είχαν βάλει και οι δύο 31.

Η είδηση της αγωνιστικής:

Τα παιδιά του Λαυρίου παρότι ούτε συνομίλησαν επίσημα με τη διοίκηση (εκτός αν επίσημο θεωρείται το τηλεφώνημα) ούτε χρήματα πήραν, κατέβηκαν να αγωνιστούν (σ.σ. αν και είχαν δηλώσει ότι δεν θα το πράξουν) στο Αργος γιατί το γούσταραν. Τα σχόλια είναι περιττά…

Η… επιστροφή της αγωνιστικής:

Το 2007 ο Απόλλων Πατρών τερμάτισε στην 13η θέση πέφτοντας στην Α2. Πέντε χρόνια μετά οι πατρινοί πανηγυρίζουν τη μεγάλη επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία και για το λόγο αυτό στο επόμενο παιχνίδι ετοιμάζουν γιορτή! Τα εισιτήρια του αγώνα με το Παγκράτι μάλιστα θα συνοδεύονται με συλλεκτικά αναμνηστικά μπλουζάκια και κασκόλ για την άνοδο.