Το review της αγωνιστικής (Α2)

Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και το Παγκράτι έκανε το δικό του «θαύμα» παραμένοντας στην κατηγορία, ενώ ο Αμύντας ύστερα από τρεις σεζόν αποχαιρετά την κατηγορία.  Οι Ικαροι για δεύτερη χρονιά κατέκτησαν την τρίτη θέση, αφήνοντας στην ΑΕΚ την τέταρτη…

MVP της αγωνιστικής:  

Αναμφίβολα η εμφάνιση της αγωνιστικής. Οι Ικαροι έκαναν αυτό που έπρεπε (σ.σ. ώστε να βγουν τρίτοι) απέναντι στον Πανερυθραϊκό με τον Φίλιππο Συμεωνίδη να κάνει πράγματα και… θαύματα, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση στην Α2 (30 π., 11 ρ., 3 ασ, 1 κλ.).

Η νίκη της αγωνιστικής:

Ηταν το παιχνίδι με το μεγαλύτερο βαθμολογικό -και όχι μόνο- ενδιαφέρον. Το Παγκράτι δεν άφησε περιθώρια στον πρωταθλητή Πανελευσινιακό επικρατώντας άνετα, κερδίζοντας παράλληλα την παραμονή του.

Η πεντάδα της αγωνιστικής:  

1. Κούνας (Λαύριο) 2. Σιζόπουλος (ΟΦΗ ) 3. Βεσκούκης (Παγκράτι) 4. Μάρτζος (Πιερικός) 5. Συμεωνίδης (Ικαροι)

Το στατιστικό της αγωνιστικής Νο 1: 

Η ΑΕΚ Αργους είναι η πρώτη ομάδα που ολοκλήρωσε πρωτάθλημα της Α2 χωρίς νίκη. Το χειρότερο προηγούμενο ρεκόρ σε πρωτάθλημα με 30 αγωνιστικές το είχε η ΜΕΝΤ (5-25 τη σεζόν 2008-09) και το χειρότερο ρεκόρ όλων των εποχών τα Ανω Λιόσια (1-25 τη σεζόν 2004-05).

Το στατιστικό της αγωνιστικής Νο 2:

Ο Βλάντο Πέτροβιτς έκανε το 9ο φετινό του νταμπλ νταμπλ και τερμάτισε πρώτος στο πρωτάθλημα σε αυτήν τη στατιστική κατηγορία.

Η τιμή της αγωνιστικής:

Επειδή 12 χρόνια παρουσίας δεν ξεχνιούνται ποτέ, το Παγκράτι τίμησε τον Νίκο Βούλγαρη για την προσφορά του στους «ροσονέρι», πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Πανελευσινιακό.

Οι… αποχωρήσεις της αγωνιστικής:

Μετά τους Ζούπα και Παγώνη, άλλοι δύο παίκτες δεν αγωνίστηκαν την τελευταία αγωνιστική λόγω στράτευσης.  Ο Νίκος Μαχαίρας και ο Παναγιώτης Κουκουνιάς πλέον υπηρετούν την πατρίδα.

Το καλύτερο στάτους της αγωνιστικής Νο 1:

«Στην καλύτερη ομάδα της καριέρα μου…..είστε οι καλύτεροι!!!! Τότσιος-Καμπερίδης-Μαργαρίτης», αυτά έγραψε μετά τη νίκη επί του Πανερυθραϊκού και την κατάκτηση της τρίτης θέσης, ο Φίλιππος Συμεωνίδης.

Το καλύτερο στάτους της αγωνιστικής Νο 2:  

«Τι ανατροπή ήταν αυτή!!!! Τι προσπάθεια; Τι αντεπίθεση; Ένα μεγάλο μπράβο σε όλου που πίστεψαν και αγωνίστηκαν για αυτήν την ομάδα…. Από όλα τα πόστα…». Τόλη Κουτρούλιας για τη σωτηρία του Παγκρατίου.