Το review της αγωνιστικής (Α2)

Μία αγωνιστική… απόλαυση διεξήχθη το περασμένο Σάββατο! Τρία “διπλά”, ανατροπές παιχνιδιών και  καλές εμφανίσεις από τους καλαθοσφαιριστές σε σημείο που να μην ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις για κάθε “τίτλο”. Εντάξει υπήρχαν και τα παράπονα (αυτά της ΑΕΚ και του Πανευρθαϊκού) για τη διαιτησία, αλλά ούτε επεισόδια, ούτε φασαρίες ούτε τίποτα τραβηγμένο!

Η τέταρτη αγωνιστική της Α2 χωρίς υποβολές επισκίασε τα ματς της Α1!

MVP της αγωνιστικής:

Οι υποψηφιότητες είναι πολλές αφού αρκετοί είναι αυτοί που πρωταγωνίστησαν. Κώστας Τότσιος, Νίκος Αργυρόπουλος και Φίλιππος Μοσχοβίτης είναι που εντυπωσίασαν με την παρουσία τους συμβάλλοντας στις νίκες των ομάδων τους. Ομως ο… τίτλος πάει στον Σάββα Ηλιάδη καθώς χωρίς εκείνον ο Ερμής δεν θα έπαιρνε το “διπλό”! Ηταν αυτό που έφερε το ματς στα ίσια (64-64) με βολές, ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ, ενώ κατά τη διάρκεια της παράτασης έκανε ένα καθοριστικό να κλέψιμο κάνοντας 73 – 75.

Ο πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής:

Ο Νίκος Αργυρόπουλος με 30 πόντους (10/11 β., 10/18 διπ., 0/2 τρ.).

Η νίκη της αγωνιστικής:

Πολύ σημαντικές νίκες πέτυχαν και ο Απόλλων Πατρών και οι Ικαροι Σερρών αλλά η νίκη του ΟΦΗ εκτός ότι έχει ένα πόντο γιατί ήταν εκτός έδρας, παίρνει ακόμα τρεις για… παρασκηνιακούς λόγους.

Οι… αφανείς “ήρωες”:

Ο Θοδωρής Σιούτης πέτυχε η 5/6 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο  βάζοντας μπροστά την Κηφισιά. Ο  Ντάρελ Λιούις σημείωσε 20 πόντους, αλλά κάθε του καλάθι, ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σε κρίσιμα σημεία.

Ο… ατυχής “ήρωας” της αγωνιστικής:

Δύο οι… άτυχοι της αγωνιστικής! Ο Σωτήρης Κατούφας δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο τρίποντο της νίκης 1” πριν από το τέλος, ενώ λίγα δεύτερα νωρίτερα είχε “σερβίρει” τάπα το Σιζόπουλο!

Το στατιστικό της αγωνιστικής:

Ο Μύρωνας Παπαδάκης έκανε νταμπλ νταμπλ στο ματς με τη Δόξα. Και θα αναρωτηθείτε, ε, και; που είναι το σπουδαίο στατιστικό; Ποτέ άλλοτε την τελευταία 10ετία δεν σημειώθηκε νταμπλ νταμπλ στην Α2 με τόσες πολλές ασίστ (16 τον αριθμό…)

Ο… ευτυχής της αγωνιστικής:

Μπήκε η… καρδιά στη θέση τους στον Πιερικό Αρχέλαο αφού μετά από τρεις σερί ήττες πέτυχε την πρώτη του νίκη και μάλιστα “διπλό”.

Η ατάκα της αγωνιστικής:

Και το σάιτ της Ελευσίνας συνεχίζει να δίνει… ρεσιτάλ! “Την έστυψε 40 πόντους… χυμό!” (Για το 90-50 του αγώνα ανάμεσα στον Πανελευσινιακό και την ΑΕΚ Αργους).

Το “κλου” της αγωνιστικής:

Το ΔΑΚ Σερρών κατακλύστηκε από κόσμο. Η συνύπαρξη Σερραίων και Αεκτζήδων ήταν άριστη χωρίς να ακουστεί το παραμικρό… ίχνος  για επεισόδια.