Το review της αγωνιστικής (Α2)

Μια  αγωνιστική γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις! Για ακόμα μία φορά η Α2 βγάζει ασπροπρόσωπη τους φιλάθλους του μπάσκετ. Ομως τα πράγματα για μερικές ομάδες δυσκολεύουν αφού ο υποβιβασμός πέντε ομάδων (κάτι που είναι άδικο για την κατηγορία)  δεν αφήνει πολλά περιθώρια για απώλειες. Γι΄αυτό ήδη στα σκαριά είναι οι πρώτες αλλαγές…

MVP της αγωνιστικής:

Μερίδα του λέοντος στο… τίτλο έχουν σίγουρα και ο Γιώργος Πετρόπουλος, ο Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης αλλά και ο Βασίλης Κούνας. Ομως, όταν το tendex σου γράφει 1.104  δεν μπορεί να μην αναδειχτείς πολυτιμότερος παίκτης.  Ο Σάββας Ηλιάδης (32 πόντους, 8/8 β., 6/8 διπ., 4/9 τριπ. 8ρ., 8ασ.,  4κλ.) έκανε τα πάντα για ακόμα μία φορά μέσα στο γήπεδο, ήταν αυτός που με 10 δικούς του πόντους γύρισε το παιχνίδι προσφέροντας στον Ερμή τους δύο βαθμούς της νίκης.
Για την ιστορία, τελευταία φορά που παίκτης που είχε παρόμοια νούμερα στην Α2 (πάνω από 29 πόντους, 8 ριμπάουντ και 8 ασίστ)  ήταν ο Νίκος Λιακόπουλος στο ματς Πέραμα-Αιγάλεω 99-90 στις 10/4/2010 (είχε 29 πόντους, 11 ασίστ, 8 ριμπάουντ).

Νίκη της αγωνιστικής:

Οταν σε ένα παιχνίδι πιστεύεις ότι νικητής θα είναι ο γηπεδούχος (τουλάχιστον και οι τέσσερις στο Μαντείο αυτό… πόνταραν) και τελικά νικά ο φιλοξενούμενος στη δεύτερη παράταση, ε! τότε δεν μπορεί να μην είναι αυτή η νίκη της αγωνιστικής.  Ο Αρκαδικός συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες φεύγοντας από τη Δάφνη με τη νίκη, έπειτα από 50 συναρπαστικά λεπτά αγώνα!  (φυσικά για να γίνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι χρειάζονται δύο ομάδες! Αρα, τα “μπράβο” πάνε και στον Αμύντα)

Οι αφανείς “ήρωες”:

Ο Σάκης Γιαννακόπουλος και οι βολές στο τέλος αλλά και τα καλάθια  εντός πεδιάς του Ιβαν Κρόλο  ήταν ότι χρειάζονταν Λαύριο και Απόλλωνας για να κατακτήσουν τις νίκες.

Το “στατιστικό της αγωνιστικής:

Στη 5η αγωνιστική σημειώθηκαν 10 νταμπλ νταμπλ, ενώ στις πρώτες 4 είχαν γίνει συνολικά 13.

Η αρνητική απόδοση: 

Σε ένα ντέρμπι  όπου όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες το να μη σκοράρεις τα τελευταία 1.50” μόνο αρνητική απόδοση μπορεί να είναι. Η Δόξα Λευκάδας και ο Απόλλων Πατρών απέδιεξαν πως τους… έφαγε το άγχος!

Ο προβληματισμένος της αγωνιστικής:

Η νίκη του Λαυρίου απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο αναμφίβολα είναι πάρα πολύ σημαντική, αλλά η διαφορετική εικόνα της ομάδας στα δύο ημίχρονα (η πολύ καλή του πρώτου και η κακή του δεύτερου) σίγουρα προβληματίζει τους ανθρώπους της ομάδας, ειδικότερα εν όψει ενός ακόμα ντέρμπι που ακολουθεί (Ικαροι Σερρών).

Η ατάκα της αγωνιστικής:

Την πρωτοκαθεδρία του Πανελευσινιακού “έκλεψε ”  για λίγο το σάιτ του Ερμή Λαγκαδά . “Σάββας πίνει, Σάββας κερνάει, Ερμής γλεντάει!”

Η ήττα που φέρνει αλλαγές… 

Ολα δείχνουν ότι θα υπάρξει ενίσχυση στη Λευκάδα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα…

Το παρασκήνιο της αγωνιστικής:

Κάποιος… νέος μάλλον θα έχει ανήσυχο ύπνο την εβδομάδα που έρχεται…

Η απορία της αγωνιστικής:

Για ποιους τρεις είναι το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς αυτό που έρχεται;