Το review της αγωνιστικής (Α2)

Κάθε αγωνιστική τα παιχνίδια της Α2 αποδεικνύουν το πόσο συναρπαστικό είναι το φετινό πρωτάθλημα. Τρία συγκλονιστικά παιχνίδια τρεις σπουδαίες νίκες.
Όμως, η αγωνιστική σημαδεύτηκε από ένα σοβαρό τραυματισμό και μία επιστροφή.

Ο MVP  της αγωνιστικής: Ο Νίκος Ψυλέας και ο Σπύρος Μαγκουνής ήταν μερικοί από αυτούς που ξεχώρισαν και διεκδικούν τον τίτλο. Αλλά ο Φίλιππος Μοσχοβίτης είχε σημαντική συμβολή στη νίκη της Κηφισιάς απέναντι σε ένα φαβορί όπως θεωρούνται οι Ικαροι. Ο έμπειρος πλέι μέικερ πέτυχε 19 πόντους (5/5 β., 4/7 διπ., 2/5 τρ., 5 ρ., 2ασ., 1 κλ.).

Η νίκη της αγωνιστικής: Είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις μια νίκη καθώς και  οι τρεις είναι… υπέροχες! Κηφισιά και Ερμής έβαλαν «φρένο» στους πρωτοπόρους, αλλά στο… νήμα κερδίζει (ίσως) το «διπλό» του Πανελευσινιακού. Όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε αυτή, αλλά και γιατί κατάφερε να αγγίξει την κορυφή τον Απόλλωνα και τους Ικάρους.

Η… ευχάριστη παρουσία της αγωνιστικής: Ο Χάρης Πλιούκας μπήκε πολύ δυναμικά στο φετινό πρωτάθλημα καθώς εκτός του ότι ήταν πολύ καλός επιθετικά ήταν ο μοναδικός που περιόρισε τον εκπληκτικό Νίκο Αργυρόπουλο στο τελευταίο 10λεπτο.

Ο  άτυχος της αγωνιστικής: Ο ΟΦΗ πήγε στο Αργος για να πάρει δύο εύκολους θεωρητικά βαθμούς και να φύγει. Όμως, ο σοβαρός τραυματισμός του Σάκη Παναγάκη χάλασε το… γλέντι. Ο 28χρονος πλέι μέικερ υπέστη κάταγμα στην κλείδα, έκανε επέμβαση την επόμενη κιόλας μέρα. Η επιστροφή του να αναμένεται περίπου σε 2,5 μήνες.

Το σουτ της αγωνιστικής: Το τρίποντο του Σπύρου Κέκελη 2” πριν από το τέλος από τα 8 μέτρα ήταν και το καθοριστικό καθώς χάρισε μία τεράστια νίκη στην ομάδα του Λαγκαδά.

Η αρνητική επίδοση της αγωνιστικής: Η Δόξα Λευκάδας στην τελευταία περίοδο του αγώνα με τον Πανερυθραϊκό σημείωσε 11 πόντους, των οποίων οι 9 ήταν βολές, ενώ πέτυχε μόνο ένα καλάθι στο 38’. Παρόλα αυτά αυτό δεν ήταν ικανό να της στερήσει τη νίκη.

Η… τεχνική ποινή της αγωνιστικής: Μόλις ο Πιερικος πήρε το ριμπάουντ και θα ξεκινούσε την επίθεση κάποιος από τον πάγκο φώναξε «ήρεμα», αυτό ήταν η αιτία  που δέχτηκε τεχνική ποινή ο πάγκος. Αλλά υπάρχει και… καλύτερο. Δίνεται στον Μαρμαρινός φάουλ και εκείνος βάζει το χέρι του στο στόμα του θέλοντας να δείξει την έκπληξή του (χωρίς να βγάλει άχνα). Ε, αυτό ήταν αιτία για τεχνική ποινή!  Πάντως μάθαμε κάτι σημαντικό, εκτός του ότι απαγορεύεται να διαμαρτύρεσαι γιατί θα χρεωθείς με «Τ», απαγορεύεται και να εκφραστείς! Στρατιωτάκια ακούνητα!!!

Η αλλαγή της αγωνιστικής: Η τελευταία φορά που βρέθηκε στους πάγκους ήταν στις 14 Μαίου.  Εξι μήνες μετά ο Κώστας Σορώτος επιστρέφει στη δράση αναλαμβάνοντας το Παγκράτι.

Η επιστροφή της αγωνιστικής: Ο Χρήστος Πετροδημόπουλος έπαιξε για 15 λεπτά έπειτα από ενάμιση μήνα απουσίας.

Το μυστήριο: Το τοπίο είναι θολό στην επαρχιακή πόλη, οι σχέσεις μεταξύ τους όχι στα καλύτερά τους.  Τι μέλλει γενέσθαι;