Το review της αγωνιστικής (Α2)

Λίγο αργοπορημένοι αυτήν την εβδομάδα, αφού η αγωνιστική ολοκληρώθηκε χθες (19/12) με το παιχνίδι Παγκράτι –Ν. Κηφισιά. Για ακόμα μία αγωνιστική, η Α2 ικανοποίησε άπαντες με τα συναρπαστικά της παιχνίδια.  Η Ελευσίνα έκανε σπουδαίο «διπλό», το Πέραμα διέλυσε τον Απόλλωνα, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος του Λαυρίου παίρνοντας μια σημαντική νίκη, ενώ το Παγκράτι σε ένα ματς-θρίλερ πήρε τη νίκη.

MVP της αγωνιστικής: Φώτης Βασιλόπουλος, Νίκος Μίχαλος και ο Δημήτρης Κατιάκος είχαν εξαιρετικές παρουσίες. Όταν όμως, η απόδοσή σου είναι τόσο σημαντική, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά θέτεις σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο. Ο Νίκος Μαντζιώρης ήταν το κλειδί της σπουδαίας νίκης του Πανελευσινιακού στις Σέρρες. Μία νίκη που διατήρησε το συγκρότημα του Γιώργου Σκαραφίγκα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Το ματς της αγωνιστικής: Το Πέραμα συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Μετά τη νίκη επί του ΟΦΗ, ήρθε η σειρά του Απόλλωνα να την… πάθει από την ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου. Το Πέραμα με κύριο όπλο την καλή άμυνα στην τέταρτη περίοδο και κάποια καθοριστικά καλάθια σημείωσε μία σπουδαία  νίκη επί των «μελανόλευκων»  κλείνοντας τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις με τον ιδανικότερο τρόπο.

Το… θρίλερ της αγωνιστικής: Το ματς ανάμεσα στο Παγκράτι και την Κηφισιά ήθελε γερά νεύρα για να το παρακολουθήσεις. Και ενώ το Παγκράτι στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε να έχει το παιχνίδι, η Κηφισιά κατάφερε να ανακτήσει τις δυνάμεις της και παίζοντας κυρίως κοντά στο καλάθα τι να αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα. Οσο τέλος, τόσο της κανονικής διάρκειας, όσο και της παράτασης ήταν άκρως συναρπαστικό με πολλές εναλλαγές.

Το στατιστικό της αγωνιστικής: Τα 19 τρίποντα της ΑΕΚ απέναντι στο Λαύριο αποτελούν ρεκόρ για τη φετινής σεζόν.  Το προηγούμενα ρεκόρ ήταν τα 15 τρίποντα του Περάματος απέναντι στην Ν. Κηφισιά. (1η αγ.), τα 14 του Περάματος απέναντι στην ΑΕΚ Αργους (6η αγ.) και από 13 του Πιερικού Αρχέλαου και της Δόξας Λευκάδας απέναντι σε ΑΕΚ Αργους και Παγκράτι αντίστοιχα.

Το καλάθι της αγωνιστικής: Αρκετές είναι οι φορές που ο Κώστας Μπεχλιβάνης έχει αποδειχθεί ο λυτρωτής του Πιερικού/ Αρχέλου. Ετσι και πάλι, ο έμπειρος γκαρντ απέναντι στη Δόξα Λευκάδας σημείωσε το νικητήριο λέι απ δίνοντας στην ομάδα του δύο σημαντικούς βαθμούς.

Το λάθος της αγωνιστικής!: Σίγουρα ο Νίκος Πέττας θα έκανε ώρες να ξεπεράσει τα βήματα που υπέπεσε στην τελευταία επίθεση της Δόξας. Οι Λευκαδίτες έχασαν έτσι τη δυνατότητα να πάνε σε μία επίθεση που ίσως να τους έδινε και το «διπλό».

Ο… ατυχής ήρωας της αγωνιστικής: O Λεωνίδας Ζούπας προσπάθησε να κάνει το reapet και για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική  να πετύχει το νικητήριο καλάθι. Σε αντίθεση με το Παγκράτι, στην Κρήτη, ο 29χρονος γκαρντ δεν κατάφερε στο λέι  απ που επιχείρησε 6” πριν από τη λήξη να ευστοχήσει.  Αν και λίγα δευτερόλεπτα πιο πριν, συγκεκριμένα 20,4’’ πριν το φινάλε ο Ζούπας έδινε ελπίδες στον Αμύντα καθώς με τρίποντο του έγραψε το 77-77!

Το…  δίδυμο της αγωνιστικής:  Ο Πανερυθραϊκός πήρε μία σπουδαία βαθμολογική νίκη  με τον  Γιάννη Ροδοστόγλου και τον Νίκο Πρίτσο να είναι τα μεγάλα… πυροβόλα της ομάδας. Οι δύο αθλητές την κατάλληλη στιγμή ανέλαβαν δράση (πέτυχαν 46 από τους 70 πόντους της ομάδας), συμβάλλοντας τα μέγιστα στη νίκη του Πανερυθραϊκού επί ενός ισχυρού αντιπάλου, του Αρκαδικού.

Η… εξέδρα της αγωνιστικής:  Και όταν εννοούμε εξέδρα δεν αναφερόμαστε στον παλμό και τον ενθουσιασμό των φιλάθλων, αλλά στον μπασκετικό κοινό! Η αλήθεια είναι ότι η μέρα βοηθούσε, έτσι στο Παγκράτι βρέθηκαν όλοι. Ανθρωποι από τον Αμύντα, τον Πανελευσινιακό, τον Αρκαδικό, την ΑΕΚ, το Αιγάλεω, την Αίγα Πρασκευή, τη Χαλκίδα και πολύ πολύς άλλος μπασκετόκοσμος.