Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από την 6η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής:

Τα όσα συνέβησαν στο κλειστό της Πολίχνης δεν είναι ευχάριστα, ούτε αξιομνημόνευτα, εντούτοις το πιο δραματικό και άγριο (εντός και εκτός εισαγωγικών) παιχνίδι ήταν αυτό μεταξύ της Αναγέννησης και της ΜΕΝΤ. Μπήκαν συνολικά 180 πόντοι, το ματς κρίθηκε στην τελευταία φάση (με άστοχη προσπάθεια του Νικολούδη, που ξεσήκωσε όμως θύελλα αντιδράσεων από τη γηπεδούχο ομάδα, η οποία ζήτησε φάουλ) και στο τέλος η ομάδα της Τούμπας έφυγε με το πρώτο της διπλό στο πρωτάθλημα.

Ο MVP της αγωνιστικής:

Εβαλε 31 πόντους και οδήγησε τη ΜΕΝΤ στο μεγάλο διπλό επί της Αναγέννησης. Ο συνδυασμός αυτός είναι αρκετός για να μας οδηγήσει στην απονομή του βραβείου του πολυτιμότερου παίκτη της 6ης αγωνιστικής στον Ντίνο Νικολόπουλο.

Τα σουτ της αγωνιστικής:

Ο Τριαντάφυλλος Πεταλωτής έβαλε δύο τρίποντα, και τα δύο όμως «έκαιγαν» στο Ιβανώφειο. Ο νεαρός γκαρντ τα πέτυχε στο τελευταίο 1,5 λεπτό του αγώνα και χάρη σε αυτά ο Ηρακλής έκανε σερί 6-0 και έφτασε στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, με «θύμα» το Αιγάλεω.

Η φάση της αγωνιστικής:

Οσοι νομίζουν ότι στη Β’ Εθνική δεν γίνονται θεαματικά καρφώματα, μάλλον δεν έχουν περάσει από το κλειστό του Ζωγράφου… Φάσεις όπως αυτή που «έφτιαξαν» Γκίκας και Αντετοκούμπο στο 24’ του αγώνα Φιλαθλητικός-Στρατώνι, με τον πρώτο να πετάει πάσα alley-oop 10 μέτρων και τον 19χρονο να καρφώνει με τα δύο χέρια, «συμβαίνουν» και στη Β’ Εθνική! Καλά τα καρφώματα του Χαρισμίδη (έκανε και πολλά) στα Τρίκαλα, αλλά ο πιτσιρικάς του Φιλαθλητικού αξίζει το «βραβείο» της αγωνιστικής…

Ο σκόρερ της αγωνιστικής:

Ο Αντώνης Γκοντόπουλος δεν αστοχούσε εύκολα την Κυριακή στην Αμαλιάδα. Ο 30χρονος γκαρντ σημείωσε 32 πόντους με 6 τρίποντα και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους που ο Κόροιβος ξεπέρασε το εμπόδιο της Νήαρ Ηστ.

Οι «πρεμιέρες» της αγωνιστικής:

Για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική ο Ηρακλής παρουσιάζει νέα πρόσωπα στην… πίστα. Αυτή την Κυριακή αγωνίστηκαν για πρώτη φορά ο Μουλλάκης, ο Καραγκιολίδης, ο Νεοφυτίδης και ο Τσαλκιτζής, με τον πρώτο να κάνει από το πρώτο ματς αισθητή την παρουσία του, σημειώνοντας 16 πόντους. Ε, δεν είναι τυχαία δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της Α2, κι ας έφτασε τα 34…

Το στατιστικό της αγωνιστικής:

Εχουν δει πολλά τα ματάκια μας στη Β’ Εθνική, αλλά φύλλο αγώνα με δεκάλεπτο γεμάτο… βούλες ποτέ! Για όσους δεν το κατάλαβαν, η αναφορά γίνεται στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα Φιλαθλητικός-Στρατώνι, στο οποίο οι φιλοξενούμενοι σκόραραν μόνο από τη γραμμή των ελευθέρων βολών! Η ομάδα της Χαλκιδικής έβαλε συνολικά τους 16 πρώτους πόντους της με βολές και χρειάστηκε να φτάσει το ματς στο 12ο λεπτό για να πετύχει το πρώτο της… γκολ εντός πεδιάς.

Ο γάμος της αγωνιστικής:

Ο γάμος μάλλον του… πηγαίνει του Γιάννη Παπαχρήστου. Το Σάββατο παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του στη Λάρισα και το επόμενο απόγευμα έβαλε 17 πόντους στον αγώνα του Αίολου με τον Αίαντα Ευόσμου, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ για την τρέχουσα σεζόν… Βίο ανθόσπαρτο!

Η απορία της αγωνιστικής:

Πότε λήγουν οι μεταγραφές;