Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από τη 18η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής

Δεν ήταν θεαματικό, δεν σημειώθηκαν πολλοί πόντοι, ήταν όμως το ματς που αναπόδραστα προσέλκυσε πάνω του τα περισσότερα φώτα. Μία εβδομάδα μετά τη νίκη επί του Φιλαθλητικού, ο Αίολος πήγε στο Κοντόπευκο και έδειξε ότι μπορεί να παίξει και εξαιρετική άμυνα, επικρατώντας με 56-43 της Αγίας Παρασκευής. Με αυτή τη νίκη (16η στον αριθμό) η ομάδα των Τρικάλων βρίσκεται άλλο ένα βήμα πιο κοντά στην Α2…

Ο MVP της αγωνιστικής

Κώστας Αγαπιάδης
Ο πλέι μέικερ του Κόροιβου έβαλε 16 πόντους, συμπεριλαμβανομένου και του κρισιμότερου καλαθιού στον αγώνα με τον Αίαντα Ευόσμου, ένα γκολ φάουλ που έκανε το σκορ 78-77 με 30’’ να απομένουν. Το ροζ φύλλο αγώνα που έβαλε στην τσέπη της η ομάδα της Αμαλιάδας την απομάκρυνε για τα καλά από τυχόν περιπέτειες…

Η πεντάδα της αγωνιστικής

1. Αγαπιάδης (Κόροιβος), 2. Πολίτης (Νίκη Βόλου), 3. Στεφανάκης (Ηράκλειο), 4. Γεωργιάδης (Φιλαθλητικός), 5. Μούμογλου (Αναγέννηση).

Οι σκόρερς της αγωνιστικής

Ο Λευτέρης Νεοφυτίδης και ο Αλέξης Μαυρίδης σημείωσαν τους περισσότερους πόντους στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής (25). Τόσο ο σέντερ του Ηρακλή, όσο και ο φόργουορντ του Αίαντα Ευόσμου έκαναν νέο ατομικό ρεκόρ πόντων για τη φετινή σεζόν.

Η ανατροπή της αγωνιστικής

Αυτή τη φορά ο Διαγόρας δεν έχασε μέσα από τα χέρια του διαφορά 24 πόντων, όπως στον αγώνα της Ρόδου, αλλά και το επιμέρους 13-1 που δέχτηκε στα τελευταία 4 λεπτά στον Βόλο δεν χωνεύεται εύκολα. Η Νίκη Βόλου έχει τον τρόπο της να νικάει τον Διαγόρα, έστω και με τρόπους που παραπέμπουν στον… Αλφρεντ Χίτσκοκ,

Τα (σπασμένα) σερί της αγωνιστικής

Η Νήαρ Ηστ είχε να χάσει 35 μέρες, αλλά από τη στιγμή που πήγε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τους Εμμανουηλίδη, Κουπίδη, η πρώτη ήττα (από την Αναγέννηση) ύστερα από 3 νίκες δεν αποτέλεσε δα και έκπληξη πρώτου μεγέθους… Ανάλογο σερί έσπασε και ο Δούκας, που… βρήκε στην Τούμπα το πρώτο του ροζ φύλλο αγώνα ύστερα από 35 μέρες. Η ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου είχε να νικήσει από τις 8 Ιανουαρίου (τον Διαγόρα).

Ο clutch shooter της αγωνιστικής

Ο Γιάννης Στεφανάκης σημείωσε 6 από τους 14 πόντους του στα τελευταία 30’’ κόντρα στο Στρατώνι. Αρχικά έβαλε το τρίποντο που έκανε το σκορ 80-80 και εν συνεχεία πέτυχε τις 3 από τις 4 ελεύθερες βολές που εκτέλεσε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Το στατιστικό της αγωνιστικής

Οι 99 πόντοι που σημειώθηκαν στον αγώνα Αγία Παρασκευή-Αίολος αποτελούν νέο ρεκόρ λιγότερων πόντων στο φετινό πρωτάθλημα. Το προηγούμενο ήταν οι 103 στο ματς ΜΕΝΤ-Διαγόρας (51-52) της 15ης αγωνιστικής.

Ο “ρούκι” της αγωνιστικής

Ο Δημήτρης Βατός έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής του Ηρακλή μετά την παραίτηση του Ρούλη Αλμπάνη, χωρίς φυσικά να έχει πολλές αξιώσεις. Στο κλειστό του Ζωγράφου και πάλι καλά θα πρέπει να λέει ο Ηρακλής που πάλεψε το ματς και έχασε μόνο με 90-74, χωρίς τον τραυματία Βασίλη Μουλλάκη.