Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από την 25η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής

Αυτό δεν ήταν ματς, αλλά… ματσάρα. Ενταση (μέσα και έξω από το παρκέ), πάθος, ανατροπές, γρήγορος ρυθμός, μεγάλο σκορ (178 πόντοι με 19 τρίποντα) και πολλοί επίδοξοι “ήρωες”, με κορυφαίους φυσικά τους Καραλή, Στεφανάκη, Πολίτη. Εν τέλει το 90-88 του Ηρακλείου κρίνεται δίκαιο, αν και στο τέλος εκεί που η κρητική ομάδα απείχε ένα σουτ (το τρίποντο που επιχείρησε ο Καραλής στα 40”) από το πολυπόθητο +10, παραλίγο να χάσει ακόμα και το ματς!

Ο MVP της αγωνιστικής

Γιάννης Καραλής
Ο κύριος λόγος που το Ηράκλειο νίκησε τη Νίκη Βόλου ήταν ο 32χρονος φόργουορντ. Ο Καραλής έβαλε 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και επανήλθε δριμύτερος στα τελευταία 7 κρίσιμα λεπτά, όταν σημείωσε άλλους 9 πόντους. Μεταξύ αυτών ήταν ίσως και το πιο κρίσιμο καλάθι για την εξέλιξη του αγώνα, ένα φόλοου 1’35” πριν από τη λήξη, που έκανε το σκορ 88-83. Συνολικά πέτυχε 29 πόντους (με 4 τρίποντα), επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ στη Β’ Εθνική.

Ο… αντί-MVP της αγωνιστικής

Ο Μιχάλης Πολίτης έκανε πιθανότατα το καλύτερο “ημίχρονο” που έχουμε δει φέτος στη Β’ Εθνική. Σημείωσε 22 πόντους στο δεύτερο 20λεπτο με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας, κουβάλησε στους ώμους του τη Νίκη Βόλου και στο τέλος πήγε να “κλέψει” και το ματς με τους 5 σερί πόντους σε διάστημα 7 δευτερολέπτων.

Η πεντάδα της αγωνιστικής

1. Σημαιόπουλος (Αιγάλεω), 2. Κακλαμάνος (Αίολος Τρικάλων), 3. Πιπιλιάρης (Στρατώνι), 4. Καραλής (Ηράκλειο), 5. Κάσουρας (Αναγέννηση Φλόγας).

Ο σκόρερ της αγωνιστικής

Η καλύτερη εμφάνισή του δεν συνοδεύτηκε από τη νίκη της ομάδας του, ωστόσο ο Γιάννης Καραγκιολίδης ήταν ασταμάτητος στην Καισαριανή. Ο 23χρονος φόργουορντ έβαλε 33 πόντους και έσπασε το πρηγούμενο ατομικό του ρεκόρ κατά… 18!

Η “αποκάλυψη” της αγωνιστικής

Το ταλέντο του Γιάννη Αντετοκούμπο είναι γνωστό, ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχε την ευκαιρία να το δείξει ευρέως και πολύ περισσότερο εκτός έδρας. Στην Τούμπα, πάντως, ο 17χρονος (μικρότερος αδερφός του Θανάση)… ξεσάλωσε. Ο πιτσιρικάς έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων με 12 και βοήθησε τον Φιλαθλητικό να φύγει χωρίς προβλήματα από την έδρα της ΜΕΝΤ.

Το στατιστικό της αγωνιστικής

Ο Αίολος Τρικάλων επέκτεινε ακόμη περισσότερο το καλύτερο φετινό του νικηφόρο σερί στο 10-0 (έχει και ένα 8-0 από το ξεκίνημα της σεζόν), απειλώντας πλέον το 11-0 που έκανε μέσα στη σεζόν ο Φιλαθλητικός. Η ομάδα του Ζωγράφου, από τη μεριά της, μετράει πλέον 8 νίκες στη σειρά…

Τα παράπονα της αγωνιστικής

Σε Αρναία, Αιγάλεω και Πολίχνη εστιάστηκαν τα παράπονα για τα… γκρι κατορθώματα αυτής της εβδομάδας. Ο Αίας φωνάζει για μία κρίσιμη φάση προς το τέλος του αγώνα με το Στρατώνι (υπήρξε μάλιστα και ένταση μετά τη λήξη με τους διαιτητές στο επίκεντρο), ο Διαγόρας κάνει λόγο για… εγκατάσταση των γηπεδούχων στη γραμμή των ελευθέρων βολών (αποβλήθηκε και ο Γιάννης Τσακίρης), ενώ ο Κόροιβος “βράζει” για τη γενικότερη αντιμετώπιση που είχε στην Πολίχνη από το διαιτητικό δίδυμο και κυρίως τη “διαφορετικότητα” των σφυριγμάτων.

Η… αναγέννηση της αγωνιστικής

Η νίκη της Αναγέννησης επί του Κόροιβου διατήρησε το ενδιαφέρον στις τελευταίες θέσεις. Η ομάδα της Πολίχνης είναι πλέον ισόβαθμη με τον Αίαντα και ένα βαθμό κάτω από τον Ηρακλή, προσβλέποντας φυσικά να τα παίξει όλα για όλα στα ντέρμπι των τελευταίων δύο αγωνιστικών (με Ηρακλή εντός και Αίαντα εκτός). Ματς-κλειδί, πάντως θα είναι το εντός με την Αγία Παρασκευή, μετά το Πάσχα…

Η απορία της αγωνιστικής

Γιατί δεν έκανε φάουλ η Νίκη Βόλου στην τελευταία επίθεση του Ηρακλείου;