Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από τη 4η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής:

Ή καλύτερα το… θρίλερ της αγωνιστικής! Εγινε στη Φλόγα, όπου η Αναγέννηση υποχρέωσε τον Δούκα στην πρώτη του ήττα. Το ματς είχε ανατροπές (η Αναγέννηση βρέθηκε πίσω στο σκορ μέχρι και με 15 πόντους διαφορά), σασπένς, εκατέρωθεν διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, μία παράταση και πολλά μεγάλα (εύστοχα ή άστοχα) σουτ. Σαν αυτό του Παύλου Αχή, που έστειλε το ματς στην παράταση 4” πριν από τη λήξη του κανονικού αγώνα ή αυτό που δεν έβαλαν οι φιλοξενούμενοι στην εκπνοή της παράτασης, αδυνατώντας να στείλουν το ματς σε δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο.

Ο MVP (και σκόρερ) της αγωνιστικής:

Ο Αρης Νικολούδης έβαλε 35 πόντους (επίδοση-ρεκόρ για φέτος στη Β’ Εθνική) και τις βολές που έκαναν στο σκορ 90-87 στα 2” πριν από τη λήξη, σηκώνοντας για μία ακόμα φορά την Αναγέννηση στις πλάτες του.

Το στατιστικό της αγωνιστικής:

Η νίκη της Αναγέννησης επί του Δούκα ήταν η 8η σε 9 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων στη Β’ Εθνική! Το σερί, δε, της Φλόγας έφτασε το 7-0.

Η έδρα της αγωνιστικής:

Γράφαμε την περασμένη εβδομάδα για τον Αίολο και τη γιορτή που στήνεται κάθε φορά που παίζει εντός έδρας. Ε, κάτι ανάλογο γίνεται και στην έτερη αήττητη ομάδα της κατηγορίας, τη Νίκη Βόλου. Γεμάτο γήπεδο, γεμάτο παλμό.

Η ατάκα της αγωνιστικής:

«Ηταν ωραίο ματς να το παρακολουθείς, όχι όμως και να το κοουτσάρεις. Η πίεσή μου έφτασε το 35», Γιάννης Λίβανος.

Οι “πρεμιέρες” της αγωνιστικής:

Πως, δεν το πήρατε είδηση; Από την Κυριακή έχουμε στο πρωτάθλημα τρεις νέους παίκτες. τον Νάσο Κυριακού και τον Τριαντάφυλλο Πεταλωτή που έπαιξαν στον Ηρακλή, αλλά και τον Πάνο Παναγιωταράκο που έκανε το ντεμπούτο του με τον Διαγόρα. Και έπονται κι άλλες την ερχόμενη Κυριακή…

Οι αποχωρήσεις της αγωνιστικής:

Μία εντός του αγωνιστικού χώρου και μία εκτός αυτού. Στον Αίαντα Ευόσμου ο Κώστας Παπαϊωάννου άφησε τη θέση του στον βοηθό του Στέλιο Γκούμα και στην Αναγέννηση ο Αντώνης Κυργιώτης αποχώρησε χωρίς καν να εξηγήσει (σε διοίκηση και προπονητή) την αιτία… Από εβδομάδα μην αποκλείσετε να υπάρξουν κι άλλες (και αναφέρομαι για παίκτες σε ομάδα του Βορρά…).

Το ραντεβού της αγωνιστικής:

Δόθηκε στην Τούμπα, μεταξύ της ΜΕΝΤ και της Χαλκηδόνας. Η αιτία ήταν τα επεισόδια που έγιναν μετά τη λήξη του αγώνα. Βρίστηκαν μανάδες, έπεσαν γροθιές, ανταλλάχθηκαν απειλές. Στο τέλος, κλείστηκε και η ημερομηνία για τη “ρεβάνς”, στις 19 Φεβρουαρίου, στη Χαλκηδόνα. “Ωραία” πράγματα…

Η απορία της αγωνιστικής:

Πως θα “περάσει” του Χρήστου Γκαβανόπουλου για τον Διαγόρα;