Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από την 27η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής

Σε μία αγωνιστική που περιείχε 4 περιπάτους, μία εύκολη νίκη και δύο θρίλερ, τον τίτλο κερδίζει στο… νήμα η μάχη του Αιγάλεω. Το ματς ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, ωστόσο οι δύο ομάδες παρουσίασαν όμορφο θέαμα στο παρκέ, με το “Σίτι” να επικρατεί στο φινάλε με 87-86, καθώς το ελεύθερο τρίποντο που επιχείρησε ο Νουκάρης ενώ ακουγόταν για τελευταία φορά η κόρνα της γραμματείας δεν βρήκε στόχο.

Ο MVP & σκόρερ της αγωνιστικής

Βασίλης Εμμανουηλίδης
Εχασε τέσσερις αγώνες λόγω του τραυματισμού που υπέστη το Γενάρη, επέστρεψε όντας μακριά από τον καλό του εαυτό, ωστόσο κόντρα στον Διαγόρα ήταν πάλι ο παλιός, καλός Εμμανουηλίδης. Ο 35χρονος γκαρντ έβαλε 29 πόντους (ατομικό ρεκόρ για φέτος) και οδήγησε τη Νήαρ Ηστ στη νίκη επί του Διαγόρα με 90-82.

Η πεντάδα της αγωνιστικής

1. Εμμανουηλίδης (Νήαρ Ηστ), 2. Μαρίνος (Αιγάλεω), 3. Αντετοκούμπο Θ. (Φιλαθλητικός), 4. Ψαρόπουλος (Νήαρ Ηστ), 5. Ζαρογιάννης (Νίκη Βόλου).

Το στατιστικό της αγωνιστικής

Γράφαμε την περασμένη εβδομάδα ότι ο Βασίλης Εμμανουηλίδης χρειάζεται άλλους 23 πόντους για να φτάσει τους 4000 στη Β’ Εθνική. Πριν… αλέκτωρ λαλήσει, λοιπόν, ο “Μπίλι” το έκανε! Με τους 29 πόντους που έβαλε στον αγώνα με τον Διαγόρα, έφτασε τους 4006 στη Β’ Εθνική και έσπασε ένα «φράγμα» που μόνο οι Χρήστος Ζαρογιάννης Γιάννης Μάνος έχουν καταφέρει στο παρελθόν.

Το ρεκόρ της αγωνιστικής

Η νίκη επί της ΜΕΝΤ ήταν η 12η συνεχόμενη και η 25η συνολικά για τον Αίολο, που ισοφάρισε το ρεκόρ που έχουν από την περσινή σεζόν η Νέα Κηφισιά και ο ΟΦΗ. Η ομάδα των Τρικάλων χρειάζεται άλλη μία για να το σπάσει, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

Το déjà vu της αγωνιστικής

Πέρυσι ο Φιλαθλητικός νίκησε εύκολα το Ηράκλειο μέσα στο Λίντο και ανέβηκε πανηγυρικά στη Β’ Εθνική. Το σενάριο επαναλήφθηκε πιστά και φέτος. Εστω και αδιάφορος βαθμολογικά, ο Φιλαθλητικός έκανε περίπατο μέσα στο Λίντο και με την εμφατική νίκη του με 83-71, υποχρέωσε το Ηράκλειο να βλέπει πια… έξω από το παράθυρο την κούρσα για την άνοδο στην Α2.

Η επιστροφή της αγωνιστικής

Από τη 12η αγωνιστική είχε να πατήσει γήπεδο ο Σάββας Χρυσόπουλος. Ο 23χρονος σμολ φόργουορντ είχε σπάσει την κλείδα στην πρώτη προπόνηση του έτους και μόλις προχθές έκανε την επανεμφάνισή του στους αγώνες της ΜΕΝΤ, βάζοντας μάλιστα και 15 πόντους.

Το «σπασμένο» σερί της αγωνιστικής

Από τις 25 Φεβρουαρίου, στο Ηράκλειο, είχε να νικήσει ο Δούκας. Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες και ύστερα από 6 σερί ήττες, οι «κυανόλευκοι» πήραν ξανά ροζ φύλλο αγώνα, υποχρεώνοντας τον Αίαντα Ευόσμου σε άλλη μία ήττα.

Το μπέρδεμα της αγωνιστικής

Η μη ενημέρωση της Νίκης Βόλου από την ΕΟΚ για την αλλαγή της ώρας έναρξης του αγώνα με τον Κόροιβο ήταν η αιτία ενός μεγάλου μπερδέματος… Η Νίκη νόμιζε ότι έπαιζε στις 15:00, όλοι οι άλλοι όμως (Κόροιβος, διαιτητές, γραμματεία) πήγαν στο γήπεδο για να παίξουν στις 16:00, με αποτέλεσμα να γίνει μέχρι και σύσκεψη με τους διαιτητές για να «φέρουν» το ματς λίγο νωρίτερα. Ο λόγος; Ο κρίσιμος αγώνας της ποδοσφαιρικής Νίκης με τον Τηλυκράτη, που άρχιζε στις 17:00…

Η «φιλοξενία» της αγωνιστικής

Οι Αιγαλεώτες είχαν… τάξει «φιλοξενία» από τον αγώνα του πρώτου γύρου και -όπως υποστηρίζουν στο Στρατώνι- το έκαναν. Σύμφωνα με την ομάδα της Χαλκιδικής όταν έφτασαν στο γήπεδο οι παίκτες και ο προπονητής δέχτηκαν επίθεση από τους γηπεδούχους, που δεν περιορίστηκαν στον προπηλακισμό. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο πάντως δεν άνοιξε ρουθούνι…