Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από την 28η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής

Στο κλειστό του Ζωγράφου έγινε η μεγάλη έκπληξη της 28ης αγωνιστικής, αφού η Νίκη Βόλου νίκησε τον Φιλαθλητικό (72-69), σπάζοντας ένα σερί 10 νικών που «έτρεχαν» οι «κόκκινοι». Αυτή η νίκη φέρνει τους Βολιώτες πολύ κοντά στην απευθείας άνοδο μέσω της 3ης θέσης, αν και ακόμα και με την 4η μπορούν να… κοιμούνται ήσυχοι.

Ο MVP της αγωνιστικής

Γρηγόρης Μυστηλιάδης
Ο 28χρονος πόιντ γκαρντ οδήγησε τη Νίκη Βόλου στη νίκη που ουσιαστικά «σφράγισε» την παρουσία της στην πρώτη τετράδα. Πέτυχε 16 πόντους, έβαλε τις ελεύθερες βολές που έκαναν το σκορ 69-72 και εν συνεχεία έκανε και το κρισιμότερο κλέψιμο του αγώνα (πάνω στον Αντετοκούμπο)…

Η πεντάδα της αγωνιστικής

1. Μυστηλιάδης (Νίκη Βόλου), 2. Τράντας (ΜΕΝΤ), 3. Σακελλαράκης (Κόροιβος), 4. Μάτος (Αγία Παρασκευή), 5. Δασκαλόπουλος (Στρατώνι).

Ο σκόρερ της αγωνιστικής

Ο Μάριος Σακελλαράκης δεν συνηθίζει να σκοράρει πολύ, κόντρα στο Αιγάλεω όμως έκανε την πιο παραγωγική εμφάνισή του στη Β’ Εθνική. Ο νεαρός φόργουορντ του Κοροίβου πέτυχε 25 πόντους, 16 πάνω από το μέσο όρο του στη σεζόν, βελτιώνοντας παράλληλα το ατομικό ρεκόρ του κατά 9.

Ο σκόρερ της αγωνιστικής (2)

Ο Αντώνης Γκοντόπουλος έγινε ο 5ος παίκτης που ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς κατά τη διάρκεια της σεζόν, μετά τους Μητσάκη (1η αγωνιστική), Γκογκίδη (2η-3η), Νικολούδη (4η-23η) και Καράβολα (24η-27η). Η μάχη, βέβαια, για τον πρώτο σκόρερ θα γίνει μεταξύ του γκαρντ του Κοροίβου και του Καράβολα.

Το στατιστικό της αγωνιστικής

Συναρπαστικό μεν, κακό ποιοτικά δε ήταν το δεύτερο ημίχρονο του ενός εκ των δύο μεγάλων ντέρμπι της αγωνιστικής, μεταξύ της Αγίας Παρασκευής και του Ηρακλείου. Μετά την ανάπαυλα σημειώθηκαν 46 πόντοι, με τις δύο ομάδες να έχουν συνολικά 16/63 σουτ (25,4%). Το Ηράκλειο είχε 1/15 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο και 0/9 στο τέταρτο δεκάλεπτο…

Ο… πρωταθλητής της αγωνιστικής

Μία εβδομάδα νωρίτερα απ’ ότι… περίμενε κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή ο Αίολος. Με τη νίκη επί της Αναγέννησης, σε συνδυασμό με την ήττα του Φιλαθλητικού από τη Νίκη Βόλου, οι Τρικαλινοί κατέκτησαν τον τίτλο δύο εβδομάδες πριν από το φινάλε της σεζόν, κάνοντας ταυτόχρονα και νέο ρεκόρ νικών στην ιστορία της Β’ Εθνικής (26).

Η νίκη της αγωνιστικής

Παρά τα προβλήματά του, ο Κόροιβος έχει μπει για τα καλά στο «κόλπο» για τη διεκδίκηση της 5ης θέσης. Μετά το άνετο 89-62 επί του Αιγάλεω (που ταξίδεψε αυθημερόν στην Αμαλιάδα) πλησίασε στον ένα βαθμό το Ηράκλειο και πλέον οι δύο υπολειπόμενες αγωνιστικές αποκτούν ξεχωριστό ενδιαφέρον…

Το διπλό της αγωνιστικής

Από τις 15 Ιανουαρίου είχε να νικήσει μακριά από το γήπεδό της η ΜΕΝΤ! Σε αυτό το διάστημα μεσολάβησαν 4 ήττες και μία νίκη στα χαρτιά (επί της Χαλκηδόνας) για την ομάδα της Τούμπας, που μετρούσε επίσης 6 σερί ήττες συνολικά μέχρι να επισκεφτεί το Ιβανώφειο.