Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από την 8η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής:

Το διπλό της Νήαρ Ηστ στο Κοντόπευκο κλέβει εύκολα τις εντυπώσεις από τα 8 παιχνίδια. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μετρούσαν ούτε νίκη εκτός έδρας μέχρι την Κυριακή, πήγαν στην Αγία Παρασκευή με προβλήματα τραυματισμών (Κουπίδη, Μπούτρο) και προέρχονταν από βαριά εντός έδρας ήττα από τον Φιλαθλητικό, ενώ η Αγία Παρασκευή ήταν στα… πάνω της. Ολα ήταν «εις βάρος της», κι όμως νίκησε!

Ο MVP -και σκόρερ- της αγωνιστικής:

Ο βασικός λόγος για τον οποίον η Νήαρ Ηστ απέδρασε με το διπλό από την Αγία Παρασκευή έχει και ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Ψαρόπουλος. Ο 25χρονος φόργουορντ είχε 9 πόντους μ.ό. στα πρώτα 4 παιχνίδια με τη φανέλα της Νήαρ Ηστ αλλά την Κυριακή το κοντέρ «έγραψε» 27 με 4 τρίποντα! Επίδοση που ισοδυναμεί και με την πιο παραγωγική εμφάνιση της 8ης αγωνιστικής…

Το στατιστικό της αγωνιστικής:

Η Νήαρ Ηστ είχε χάσει τα προηγούμενα τρία εκτός έδρας παιχνίδια της με διαφορά 17,3 πόντων κατά μέσο όρο! Πάντως, στο Κοντόπευκο σημείωσε την πρώτη της νίκη μακριά από την Καισαριανή.

Η άμυνα της αγωνιστικής:

Η Νίκη Βόλου δεν έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας (είναι 3η πίσω από Φιλαθλητικό και Κόροιβο), μέσα στο γήπεδό του πάντως δέχεται καλάθια δυσκολότερα από κάθε άλλη ομάδα. Εντός έδρας η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη δέχεται 63,2 πόντους μ.ό. ενώ για δέυτερο σερί ματς (στο κλειστό της Νέας Ιωνίας) κράτησε τον αντίπαλό του κάτω από τους 60.

Η… σφαλιάρα της αγωνιστικής:

Την έριξε ο Γιάννης Οτουντζίδης και θύμα του ήταν ο Αλέξης Τσαμάτος. Ο 34χρονος φόργουορντ είναι γερό σκαρί και αντέχει, αλλά και ο ψηλός του Δούκα έχει βαρύ χέρι. Οταν λοιπόν το άπλωσε (το χέρι του) για να τον… ξεφορτωθεί από πάνω του ενώ προσπαθούσε να πάρει θέση στο low post στο 31ο λεπτό του αγώνα Φιλαθλητικός-Δούκας, τον… βρήκε (κατά λάθος) στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα; Ο Τσαμάτος βγήκε από το παρκέ και επέστρεψε στο 39’, έχοντας μάλιστα σαν προίκα ένα μεγαλοπρεπές καρούμπαλο…

Η νίκη της αγωνιστικής:

Ο Διαγόρας έδωσε τέλος στο σερί ηττών στο Ιβανώφειο, περιόρισε την πίεση που θα ένιωσε στην περίπτωση ήττας και ταυτόχρονα έκοψε και τα φτερά του Ηρακλή, που θα «έπιανε» την ομάδα της Ρόδου αν κέρδιζε. Είναι ακόμα νωρίς στη σεζόν, αλλά αν ο Διαγόρας σωθεί χωρίς προβλήματα, αυτή τη νίκη θα τη θυμάται στο τέλος του πρωταθλήματος.

Το… τρένο της αγωνιστικής:

Ο Αίολος έφτασε τις 8 νίκες σε ισάριθμα ματς και συνεχίζει να συλλέγει ροζ φύλλα χωρίς προβλήματα. Η ομάδα των Τρικάλων νίκησε μάλιστα για 6η φορά με διψήφια διαφορά πόντων.