Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από την 9η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής:

Η πρώτη ήττα του Αιόλου αποτελεί συνάμα και το γεγονός της σεζόν έως τώρα. Η Νήαρ Ηστ ήταν καλύτερη στην Καισαριανή, είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα και νίκησε καθαρά τον Αίολο, που έκανε πάντως την ανατροπή στο 4ο δεκάλεπτο και μείωσε τη διαφορά από το μείον 15 μέχρι τον έναν πόντο. Στο τέλος πάντως όσα επιθετικά ριμπάουντ κι αν μάζευαν οι Τρικαλινοί, δεν ήταν αρκετά.

Ο MVP της αγωνιστικής:

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η Νήαρ Ηστ νίκησε τον Αίολο. Ενας είναι η άμυνα, που κράτησε στους δύο πόντους τους Τρικαλινούς για ένα διάστημα 8 λεπτών. Ενας δεύτερος είναι η αστοχία των παικτών του Τζήμα πίσω από τα 6,75μ. Ο κύριος λόγος όμως είναι ο Βασίλης Εμμανουηλίδης. Ο ηγέτης των «ερυθρόλευκων» έβαλε 22 πόντους με 6/7 βολές και 7/11 σουτ εντός πεδιάς, παίζοντας είτε «άσος», είτε «δυάρι» και εκτελώντας όποτε το είχε ανάγκη η ομάδα του.

Οι σκόρερς της αγωνιστικής:

Ο Χριστόδουλος Καράβολας και ο Χρήστος Ζαρογιάννης σημείωσαν τους περισσότερους πόντους αυτήν την εβδομάδα (25). Πάντως, μόνο ο δεύτερος έφυγε από το γήπεδο με τη νίκη.

Το στατιστικό της αγωνιστικής:

Ο Τάσος Χαρισμίδης μάζεψε δύο ριμπάουντ λιγότερα απ’ ότι ολόκληρη η Νήαρ Ηστ! Συνολικά, οι «ερυθρόλευκοι» μάζεψαν 24 ριμπάουντ λιγότερα από την ομάδα των Τρικάλων, κι όμως νίκησαν…

Το σουτ της αγωνιστικής:

Το Ηράκλειο απείχε λίγα δευτερόλεπτα από την αυτοκτονία. Στο τέλος όμως ο Χρήστος Χαρίσης έσωσε την παρτίδα για την ομάδα της Κρήτης. Με 15,9’’ να απομένουν για τη λήξη, ο 35χρονος γκαρντ πήρε τη μπάλα, έκανε μία σταυρωτή ντρίμπλα στο ύψος των βολών και στα 2,8’’ ευστόχησε στο σουτ που επιχείρησε από τα τρία μέτρα, χαρίζοντας στην ομάδα του (άλλη) μία πολύτιμη εκτός έδρας νίκη.

Οι βολές της αγωνιστικής:

Ο Θανάσης Αντετοκούμπο στήθηκε στη γραμμή των βολών 13’’ πριν από τη λήξη και τις έβαλε και τις δύο. Και τι έγινε; «Ετυχε» να είναι αυτές που έδωσαν στον Φιλαθλητικό τη νίκη επί της Χαλκηδόνας…

Το διπλό της αγωνιστικής:

Αυτή η Αγία Παρασκευή θα μας… τρελάνει. Μία εβδομάδα μετά την εντός έδρας ήττα από τη Νήαρ Ηστ πήγε στο «Δαΐς» και νίκησε εύκολα τον Δούκα, φτάνοντας τις τρεις νίκες στους τελευταίους τέσσερις αγώνες της.

Το… τρελό της αγωνιστικής:

Ο Διαγόρας έχει κερδίσει τις εναρκτήριες περιόδους των τελευταίων δύο αγώνων με 21 πόντους διαφορά μ.ό. (24-5 τον Αίαντα και 32-9 τον Ηρακλή)! Στα προηγούμενα δύο παιχνίδια είχε χάσει τις ίδιες περιόδους με 13 πόντους διαφορά μ.ό. (13-25 με Αίολο και 15-29 με Αγία Παρασκευή).

Η διαιτησία της αγωνιστικής:

Συνήθως τα… ακούνε και γίνονται δέκτες παραπόνων (sic), καλό είναι όμως που και που να επιβραβεύονται κιόλας. Για τους διαιτητές ο λόγος. Στην Καισαριανή έγινε το πιο «δύσκολο» ματς της 9ης αγωνιστικής και οι Παντελίδης, Κοντίλης το «πήγαν» μια χαρά. Κι ας «διέρρευσαν» κάποια «παράπονα» από την πλευρά των φιλοξενούμενων…

Η απορία της αγωνιστικής:

Στο μάτι τον έχουν βάλει τον Τσαμάτο; Την περασμένη εβδομάδα βγήκε νοκ άουτ με σφαλιάρα στο αριστερό μάτι και χθες με χτύπημα στο δεξί!