Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από την 11η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής

Το πιο αμφίρροπο και συναρπαστικό παιχνίδι από τα επτά που περιλάμβανε η 11η αγωνιστική διεξήχθη στην Τούμπα. Καμία ομάδα δεν ξέφυγε με διαφορά μεγαλύτερη από 10 πόντους και στο τέλος κρίθηκε σε δύο βολές και ένα χαμένο σουτ (της Αγίας Παρασκευής), διατηρώντας την έδρα της ΜΕΝΤ αλώβητη για άλλη μία Κυριακή.

Ο MVP της αγωνιστικής

Είναι ο ηγέτης της ΜΕΝΤ και αυτό φάνηκε και απέναντι στην Αγία Παρασκευή. Μόνο που αυτή τη φορά ο Φώτης Τριανταφυλλίδης δεν περιορίστηκε στο (γνωστό) ρόλο του πλέι μέικερ, αλλά πήρε πάνω του και το σκοράρισμα. Πέτυχε 22 πόντους (με 4 τρίποντα) και έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων για την τρέχουσα σεζόν…

Η πεντάδα της αγωνιστικής

1. Τριανταφυλλίδης (ΜΕΝΤ), 2. Γκοντόπουλος (Κόροιβος), 3. Τσαμάτος (Φιλαθλητικός), 4. Καράβολας (Αιγάλεω), 5. Καραμπάς (Νήαρ Ηστ).

Ο σκόρερ της αγωνιστικής

Συνήθως στην πεντάδα της αγωνιστικής μπαίνουν παίκτες ομάδας που έχει νικήσει, ωστόσο με αυτά που έκανε ο Αντώνης Γκοντόπουλος στο Ηράκλειο, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριληφθεί. Ο γκαρντ του Κόροιβου δεν ήταν μόνο ο πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής με 27 πόντους και 6 τρίποντα, αλλά είχε και 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ (αυτήν την στατιστική είχε όσο… άντεξε η μετάδοση του kretaworldbasket.gr)…

Το στατιστικό της αγωνιστικής

Ο Διαγόρας κέρδισε με 31-6 το πρώτο δεκάλεπτο στον αγώνα με το Στρατώνι, συνεχίζοντας παράλληλα ένα εντυπωσιακό στατιστικό. Η ομάδα της Ρόδου έχει 6-1 όποτε προηγείται μετά το πρώτο δεκάλεπτο και 0-4 όποτε χάνει! Εξαίρεση αποτέλεσε η εκπληκτική ανατροπή που υπέστη στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής με τη Νίκη Βόλου.

Τα… σόου της αγωνιστικής

Εγιναν στο Αιγάλεω και στη Φλόγα. Το μεν “Σίτι” συνέτριψε τη Νίκη Βόλου και έδειξε ότι δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, ο δε Φιλαθλητικός επιβεβαιώνει με εμφατικό τρόπο τον τίτλο του φαβορί για την άνοδο ακόμα και στα ταξίδια του στον Βορρά.

Η νίκη της αγωνιστικής

Τη σημείωσε ο Διαγόρας στο Στρατώνι. Η ομάδα του Γιάννη Τσακίρη απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι η πιο… παρεξηγημένη του πρωταθλήματος. Παρά τις απουσίες της (Δημητρίου, Παναγιωταράκος) έχει φτάσει τις τέσσερις σερί νίκες και απέχει πολύ από την ομάδα που περιμέναμε οι περισσότεροι, ότι θα παλέψει δηλαδή για την παραμονή της…

Οι πόντοι της αγωνιστικής

«Λένε» ότι είναι μεγάλο ταλέντο και το γεγονός ότι στα 14 χρόνια του παίζει σε επίπεδο ανδρών, «μιλάει» από μόνο του. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι γεννηθείς στις 6 Ιανουαρίου 1997 και κόντρα στη Νίκη Βόλου δεν έκανε το ντεμπούτο του (είχε παιξει και την προηγούμενη εβδομάδα), πέτυχε όμως τους πρώτους πόντους του, με βολές, ενώ μάζεψε και 3 ριμπάουντ στα 10 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε από τον Αποστόλη Χατζηγιαννακό.

Οι «12άδες» της αγωνιστικής

Οι ομάδες δικαιούνται να έχουν 12 παίκτες σε κάθε αγώνα, ωστόσο στο κλειστό της Αρναίας βρέθηκαν συνολικά… 17 για τον αγώνα Στρατώνι-Διαγόρας! Οι γηπεδούχοι είχαν 9 λόγω τραυματιών, απουσιών και έλλειψης εφήβων, οι φιλοξενούμενοι 8 ελέω… στρατευμένων, φοιτητών και τραυματιών.

Η απορία της αγωνιστικής

Θα τα βγάλει κι αυτά τα δελτία η ΕΟΚ ή θα περιμένει το ΑΣΕΑΔ για να μην εκτεθεί περισσότερο;