Το review της αγωνιστικής (Β’ Εθνική)

Αυτά που θα διαβάσετε πιο κάτω είναι τα γεγονότα που αξίζει να συγκρατήσουμε από την 12η αγωνιστική της Β’ Εθνικής, όπως τουλάχιστον τα είδαμε στο Infobasket…

Το ματς της αγωνιστικής

Τι ματς… Ματσάρα έγινε στην Αμαλιάδα, όπου ο Κόροιβος νίκησε τη Νίκη Βόλου με 82-80, έπειτα από παράταση και πολλές, πάρα πολλές εναλλαγές συναισθημάτων. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 13 πόντους διαφορά στο 2ο δεκάλεπτο, οι Βολιώτες το «γύρισαν» και ξέφυγαν με 9 στο 3ο, για να οδηγηθεί το παιχνίδι στο συγκλονιστικό φινάλε. Στην κανονική διάρκεια δύο βολές του Τσώλη (2’’ πριν από τη λήξη) έστειλαν τον αγώνα στην παράταση και στο έξτρα πεντάλεπτο άλλες τρεις βολές από τους Αγαπιάδη, Σέιφερ έδωσαν στον Κόροιβο τη νίκη.

Ο MVP της αγωνιστικής

Ο Γκοντόπουλος έβαλε 25 πόντους, ο Γκέρος έκανε άλλο ένα νταμπλ-νταμπλ (16π., 12ρ.) αλλά ο Δημήτρης Μακρής ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης στη νίκη του Κόροιβου επί της Νίκης Βόλου. Ο 33χρονος φόργουορντ έβαλε 20 πόντους (ατομικό ρεκόρ στον Κόροιβο) και μάζεψε 9 ριμπάουντ, όντας καθοριστικός και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Η πεντάδα της αγωνιστικής

1. Γκίκας, 2. Αχής, 3. Παναγιωταράκος, 4. Μακρής, 5. Δασκαλόπουλος.

Ο άτυχος της αγωνιστικής

Ο Μάριος Σακελλαράκης τραυματίστηκε στον τετρακέφαλο και μετρίασε τη χαρά για τη νίκη του Κόροιβου επί της Νίκης Βόλου. Η ειρωνεία είναι ο φόργουορντ του Κόροιβου ένιωσε «τσιμπήματα» στο πόδι κατά τη διάρκεια του αγώνα και ο Γιάννης Ελευθεριάδης ήθελε να τον αποσύρει, αλλά ο Σακελλαράκης ζήτησε να συνεχίσει να παίζει…

Το διπλό της αγωνιστικής

Ένα ήταν και το έκανε ο Δούκας στον Εύοσμο. Ηταν μάλιστα η πρώτη εκτός έδρας νίκη για την ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου ύστερα από 4 σερί ήττες.

Ο σκόρερ της αγωνιστικής

Ο Γιάννης Δασκαλόπουλος είχε πρόβλημα μόνο… με τα φάουλ κόντρα στο Αιγάλεω. Εβαλε 23 από τους 27 πόντους του στο 1ο ημίχρονο, περιορίστηκε στο δεύτερο λόγω των φάουλ (αποβλήθηκε στο 37’) αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να πετύχει περισσότερους πόντους από κάθε άλλον, κάνοντας παράλληλα και ατομικό ρεκόρ στη Β’ Εθνική (το προηγούμενο ήταν 22, από την περσινή σεζόν).

Το επεισόδιο της αγωνιστικής

Στο κλειστό της Αρναίας η ατμόσφαιρα δεν ήταν γιορτινή… Η ένταση υπήρχε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα αλλά κορυφώθηκε αμέσως μετά τη λήξη, όταν παράγοντας του Στρατωνίου αντάλλαξε «γαλλικά» με παίκτη και παράγοντα του Αιγάλεω. Οι Αιγαλεώτες ήταν πυρ και μανία με τη «φιλοξενία» του Στρατωνίου, ενώ δεν έλειψαν και οι «υποσχέσεις» για ανάλογη φιλοξενία (sic) στον αγώνα του δεύτερου γύρου…

Το καλάθι της αγωνιστικής

Το σημείωσε ο Αστέριος Νουκάρης 18’’ πριν από τη λήξη του αγώνα με το Αιγάλεω και «έγραψε» το τελικό 74-73. Η ειρωνεία της τύχης μάλιστα είναι ότι επρόκειτο να τιμωρηθεί για την αδικαιολόγητη απουσία του από τον προηγούμενο αγώνα, αλλά αυτός πήγε… από μόνος του στο γήπεδο και όχι μόνο έπαιξε, αλλά έβαλε και το νικητήριο καλάθι –το μοναδικό του στον αγώνα!

Η κίνηση της αγωνιστικής

Ο Αίολος μοίρασε τα έσοδα του αγώνα με τη ΜΕΝΤ στο ίδρυμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες «Στέγη». Ευτυχώς όχι μόνο γίνονται και στις ημέρες μας τέτοιες ενέργειες, αλλά και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα…

Το στατιστικό της αγωνιστικής

Ο Αίολος έκανε άλλον έναν περίπατο στο γήπεδό του, όπου παρέμεινε αήττητος για 7ο αγώνα, ανεβάζοντας μάλιστα το μέσο όρο της διαφοράς με την οποία κερδίζει τους αντιπάλους του στους 18 πόντους. Μόνο η Αγία Παρασκευή έφυγε από εκεί με μονοψήφιο νούμερο (7).

Το σερί της αγωνιστικής

Ο Διαγόρας έφτασε τις 5 συνεχόμενες νίκες χάρη στο 82-68 επί της Νήαρ Ηστ, διευρύνοντας το καλύτερο σερί που έχει κάνει στη Β’ Εθνική. Παράλληλα, είναι και το 2ο καλύτερο εν ενεργεία σερί στη σεζόν, μετά το 7-0 που έχει ο Φιλαθλητικός.

Η φάση της αγωνιστικής

Στα Τρίκαλα ο Αργύρης κάρφωσε με alley-oop ύστερα από πάσα του Φούντα αλλά τόσο ψηλά όσο ο Θανάσης Αντετοκούμπο είναι δύσκολο να πηδάει… Ο 19χρονος φόργουορντ του Φιλαθλητικού απογειώθηκε σε πολλές φάσεις στο κλειστό του Ζωγράφου, αλλά το κάρφωμα του αγώνα το έκανε σε έναν αιφνιδιασμό στο 2ο δεκάλεπτο, όταν σηκώθηκε από τη διακεκομμένη γραμμή της ρακέτας και κάρφωσε με τα δύο χέρια, φέρνοντας προηγουμένως τη μπάλα πίσω από το ύψος του κεφαλιού!