Διπλά κερδισμένη βγήκε η Μακάμπη από το ντέρμπι με την Επανομή, αφού πήρε τη τρίτη συνεχόμενη νίκη της και τη διαφορά με την οποία είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι. Η Επανομή προσπάθησε αλλά τελικά δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επιτυχία του πρώτου γύρου. Η επιτυχία αυτή ευχαρίστησε διπλά όλους στη Μακάμπη, αφού σε μια δύσκολη χρονιά με αρκετά προβλήματα καταφέρνουν να είναι πολύ κοντά στο στόχο τους, τη παραμονή.

Το παιχνίδι με τον Αριστοτέλη πάντως δεν ήταν εύκολο αφού υπήρχαν και δύο παίκτες που είχαν επιστρέψει μετά από μερικές μέρες απουσίας, Γκαϊτατζής και Δελητζάκης.

Νίκη ψυχολογίας ήταν σύμφωνα με τον προπονητή Δημήτρη Ροδά, ο οποίος πάντως τόνισε πως: «Δεν έχουμε σωθεί ακόμα, αλλά ήταν μια σημαντική νίκη. Είμαστε μπροστά και θέλουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό στη συνέχεια με κάποιες καλές νίκες εντός και εκτός έδρας. Την Κυριακή έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι αφού παίζουμε εκτός έδρας με τη Νίκη, αλλά θα το παλέψουμε και ευελπιστώ πως θα είναι καλύτερο από αυτό του πρώτου γύρου όπου είχαμε παίξει με απουσίες».

Η προετοιμασία για το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου ολοκληρώθηκε χθες με μια τελευταία προπόνηση αφού λόγω της γιορτής της 25ης Μαρτίου το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο τη Παρασκευή είναι κλειστό.