Τρεις τελικοί παραμονής και δύο φιέστες!

sun_basketballΗ 26η και τελευταία αγωνιστική της χρονιάς περιλαμβάνει τρεις τελικούς παραμονής καθώς Φιλαθλητικός, Ερμής Λαγκαδά και ΟΦΗ θα παλέψουν για την παραμονή τους, αλλά και τις φιέστες την ΑΕΚ που γιορτάζει την επάνοδό της στα μεγάλα σαλόνια  και του Κόροιβου Αμαλιάδας που πανηγυρίζει την άνοδό του για πρώτη φορά στην Α1.

Τα σενάρια παραμονής

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Τρίπολης, 17:00)

Ένα από τα αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια της αγωνιστικής, καθώς από τη  μία ο Αρκαδικός έχει εξασφαλίσει την παραμονή του, ενώ οι Ικαροι πήραν τον δρόμο για τη Β΄εθνική. Αυτό όμως δεν σημαίνει κάτι, καθώς συνηθίζεται τα αδιάφορα παιχνίδια να εξελίσσονται σε ματσάρες. Ο Αρκαδικός θα επιδιώξει να αποχαιρετήσει τον κόσμο του με νίκη,  ενώ οι Σερραίοι να αφήσουν την Α2 με το θετικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ- ΨΥΧΙΚΟ (2ο ΚΓ Ανω Λιοσίων, 16:00)

Επίσης αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, αλλά όταν παίζει η ΑΕΚ μόνο αδιάφορο δεν μπορεί να είναι.  Όπως και να έχει αναμένεται δυνατό ματς, το οποίο θα καλυφτεί και τηλεοπτικά. Η «Ενωση» θέλει να κάνει τη φιέστα της και να κλείσει το χρονιά με τον καλύτερο τρόπο, ενώ από την άλλη το Ψυχικό έχει το κίνητρο «του να επικρατήσει του πρωταθλητή».

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΛΑΥΡΙΟ (Λαγκαδά, 17:00)

Τελικός παραμονής για τον Ερμή, ο οποίος χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων (σ.σ. ήττα του Φιλαθλητικού) για να πετύχει την παραμονή του στην κατηγορία.  Οι γηπεδούχοι έχοντας τη συμπαράσταση του κόσμου τους είναι έτοιμοι να πάρουν τους δύο βαθμούς απέναντι στον αδιάφορο Λαύριο.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Αμαλιάδας, 17:00)

Τη δική του φιέστα ετοιμάζει και ο Κόροιβος καθώς το παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή αναμένεται περισσότερο σαν γιορτή.  Για την ακρίβεια όχι… σαν, καθώς ο Κόροιβος ετοιμάζει ένα φαντασμαγορικό πάρτι με πολλές εκπλήξεις για όσους θα βρεθούν στον κλειστό της Αμαλιάδας.

ΚΑΒΑΛΑ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Αλ. Δημόγλ., 17:00)

Ένα ματς με δύο πλευρές. Από τη μία η Καβάλα δεν έχει πλέον βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς με οποιοδήποτε αποτέλεσμα θα βρεθεί στην Τρίτη θέση, από την άλλη, ο Φιλαθλητικός «καίγεται» για το «διπλό»  καθώς μόνο με αυτή μπορεί να εξασφαλίσει τη σωτηρία του, χωρίς να ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα αποτελέσματα,

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΗΡΑΚΛΗΣ (Μετς, 17:00)

Το Παγκράτι είναι μία επικίνδυνη ομάδα, όταν όμως παίζει στο Μετς ο βαθμός επικινδυνότητας ανεβαίνει, ακόμα και σ΄ένα αδιάφορο παιχνίδι.  Οι «ροσονέρι» καλούνται να ξεπεράσουν τις απουσίες του και μετά από δύο αγωνιστικές να πάρουν τη νίκη και να ικανοποιήσουν τον κόσμο τους στο τελευταίο ματς της χρονιάς. Ο Ηρακλής θα επιχειρήσει να τελειώσει τη σεζόν ιδανικά, δηλαδή με ένα «διπλό».

ΟΦΗ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Βαρδιβογιάννειο, 17:00)

Δυναμικό παιχνίδι αναμένουμε στην Κρήτη. Για τον ΟΦΗ η νίκη είναι μονόδρομος καθώς μόνο με νίκη μπορεί να σωθεί ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν οι δύο αντίπαλοι για την παραμονή. Ο Φίλιππος όμως δεν είναι εύκολος αντίπαλος τις τελευταίες αγωνιστικές  έχει δείξει ένα εξαιρετικό και ανταγωνιστικό πρόσωπο, ικανό να «χτυπήσει» κάθε αγώνα.