Τρινκιέρι: “Απλώς φήμες για Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό”

Με κολακευτικά λόγια μίλησε ο Αντρέα Τρινκιέρι για το Διεθνές Σεμινάριο «Φαίδων Ματθαίου» στο επίσημο σάιτ του ΣΕΠΚ. Ο Ιταλός προπονητής δεν άφησε ασχολίαστες και τις φήμες που τον έφεραν στους υποψήφιους για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό…

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το Διεθνές Σεμινάριο «Φαίδων Ματθαίου»:

«Το επίπεδο του Σεμιναρίου είναι πολύ υψηλό, είναι τιμή μου να είμαι εδώ και νιώθω τυχερός που βρίσκομαι ανάμεσα σε κορυφαίους προπονητές σε μια μπασκετική πόλη όπως η Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα νιώθω τυχερός και για έναν ακόμη λόγο κι αυτός έχει να κάνει με το γεγονός ότι μίλησα σε αυτό το σεμινάριο πριν από τον Ομπράντοβιτς γιατί όποιος μιλάει μετά από αυτόν δεν έχει αξία, είναι μια μπασκετική ιδιοφυΐα».

Για τους Έλληνες προπονητές:

«Το επίπεδο των Ελλήνων προπονητών είναι υψηλό. Η Ευρώπη πιστεύω ότι έχει τέσσερις μεγάλες σχολές προπονητικής. Την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σερβία. Οι Σέρβοι είναι οι πνευματικοί πατέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Για τις φήμες που τον ήθελαν να ενδιαφέρει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό:

«Η Ελλάδα μου αρέσει, έχω φίλους εδώ, είναι μια χώρα που λατρεύει το μπάσκετ, γιατί λοιπόν να μην θέλω να δουλέψω εδώ. Θα το ήθελα πάρα πολύ. Έχετε καμία πρόταση να μου κάνετε; Όλα αυτά που ακούστηκαν για μένα και αφορούσαν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ήταν απλώς φήμες. Δεν μπορώ να σας βοηθήσω περισσότερο. Με την Καντού έχω συμβόλαιο για άλλα δυο χρόνια».

Για την πολύ καλή πορεία της Καντού στην Ευρωλίγκα:

«Στην Καντού έγινε πολύ σοβαρή και σκληρή δουλειά τα τελευταία χρόνια, φτάσαμε πολύ κοντά στην πρόκριση μας στους «8» της Ευρωλίγκα και χάσαμε αυτή την πρόκριση για ένα καλάθι. Τελικά αποδείχθηκε πως ήταν πολύ δύσκολο να κρατηθούμε σε υψηλό επίπεδο σε δυο διοργανώσεις, μας στοίχισε η προσπάθεια που κάναμε στην Ευρωλίγκα στο Ιταλικό πρωτάθλημα. Έχουμε και φέτος μια ευκαιρία να πάμε στους ομίλους μέσα από τα προκριματικά της διοργάνωσης που θα γίνουν στην πόλη μας στο Καντού.

Η χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη, πιθανότατα για το 70% του έμψυχου υλικού μας είναι ένα τέλος εποχής και θα χρειαστεί να κτίσουμε μια νέα ομάδα. Το μπάτζετ μας θα είναι μικρότερο την ίδια στιγμή που η Αρμάνι θα έχει το εξαπλάσιο και η Σιένα το τριπλάσιο. Δεν φοβάμαι όμως, τα μπάτζετ δεν φτιάχνουν πάντα τις ομάδες».