H Eθνική Ανδρών αναχώρησε σήμερα το πρωί με προορισμό το Ηράκλειο, όπου αύριο και μεθαύριο θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες με τη Μεγάλη Βρετανία και το Φλόριντα Στέιτ. Απευθείας από τη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί στο Ηράκλειο ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος κλήθηκε χθες από το τεχνικό επιτελείο, ενώ αύριο θα βρίσκεται στην Κρήτη ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος είχε ένα προσωπικό θέμα και του δόθηκε μία μέρα άδεια.

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, Αντρέα Τρινκιέρι, μιλώντας λίγο πριν την αναχώρηση με προορισμό το Ηράκλειο, δήλωσε: «Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι, αλλά οι παίκτες δουλεύουν πολύ καλά καθημερινά, προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Για την εποχή στην οποία βρισκόμαστε είμαστε καλά, αλλά έχουμε δύο ακόμη γεμάτες εβδομάδες δουλειάς ως το Ευρωμπάσκετ. Σε ότι αφορά τους τραυματισμούς, ο ομοσπονδιακός προπονητής δήλωσε: Ο τραυματισμός του Κατσίβελη ευτυχώς δεν είναι σοβαρός, είναι κάτι που συμβαίνει στις προπονήσεις. Δεν θεωρώ ότι είμαστε άτυχοι, όπως δεν θεωρώ και ότι είναι ώρα για πανικό. Για να λέμε την αλήθεια δεν είναι ποτέ ώρα για πανικό. Τι θα λέγαμε αν είχαμε τραυματίες και αύριο έπρεπε να αναχωρήσουμε για τη Σλοβενία; Είναι καλύτερα που συμβαίνουν αυτά τώρα, ώστε να έχουμε το χρόνο να τα αντιμετωπίσουμε».
Τέλος, σε ότι αφορά τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων εκτός Αθήνας, ο Τρινκιέρι τόνισε: «Είναι κάτι πολύ θετικό, ακόμη και από άποψης μάρκετινγκ. Έτσι κι αλλιώς θα δώσουμε και αγώνες στην Αθήνα, μέσω του τουρνουά Ακρόπολις- Eurobank».

O Κώστας Βασιλειάδης υποστήριξε ότι στο τέλος η Εθνική Ομάδα θα είναι δυνατή και έτοιμη: «Έχουμε ακόμη πράγματα να βάλουμε στο παιχνίδι μας, να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε. Γι αυτό δουλεύουμε καθημερινά και οι προπονήσεις με το Φλόριντα Στέιτ μας βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση. Δείξαμε στο τουρνουά του Στρασβούργου ότι είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά έχουμε ακόμη δουλειά. Θέλουμε να δουλέψουμε στα συστήματα και στην άμυνα και να βρούμε ο ένας τον άλλον στο γήπεδο. Υπάρχουν οι τραυματισμοί, καλό θα ήταν να μην υπήρχαν, κυρίως για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, έτσι είναι το μπάσκετ. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας και στο τέλος θα είμαστε δυνατοί και έτοιμοι. Είναι θετικό ότι δίνουμε αυτούς τους δύο αγώνες στην Κρήτη, γιατί και ο κόσμος εκτός της Αθήνας θέλει να δει την Εθνική, ξέρουμε ότι αγαπάει την ομάδα και σίγουρα θα είναι κοντά μας».