Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Αντρέα Τρινκιέρι, δήλωσε μετά τη νίκη επί του Φλόριντα Στέιτ.
«Είμαι 100% σίγουρος ότι οι παίκτες μου έχουν το ίδιο συναίσθημα με εμένα. Μην με παρεξηγήσετε. Τίποτα κακό δεν έγινε. Απλά ήταν έτσι και έτσι (το είπε στα ελληνικά) στην συγκέντρωση. Εδώ είμαστε στην Ελλάδα που έχει χιλιάδες χρόνια σοφίας. Εύχομαι η ομάδα μου να διαθέτει την ίδια σοφία με τους αρχαίους Ελληνες. Θα πρέπει να μάθουμε από το παρελθόν μας, θα πρέπει να μάθουμε από αυτές τις μέρες. Αν δεν είμαστε ταπεινοί και δεν παίζουμε με την σωστή συγκέντρωση δεν θα επιβιώσουμε στο παρκέ. Πρέπει να παίζουμε οργανωμένο μπάσκετ και χρειαζόμαστε στο παρκέ να είναι κάθε φορά πέντε παίκτες που να βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος. Απόψε αυτό έγινε μόνο για λίγα λεπτά. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ.

Δεν είμαι τσαντισμένος , είμαι χαρούμενος που αντιμετωπίζω αυτά τα προβληματα τωρα. Γιατί αν τα αντιμετωπίσουμε τώρα θα έχουμε χρόνο να βρούμε λύσεις. Πάντα λέω ότι δεν με ενδιαφέρουν τα προβλήματα, ανησυχώ για τις λύσεις. Το άλλο καλό, δεν ξέρω αν συμφωνείτε μαζί μου αλλά δεν με ενδιαφέρει κιόλας, είναι πως παίκτης που άλλαξε το παιχνίδι είναι ο Βασίλης Καββαδάς. Και αυτό είναι το μεγαλείο. Ρώτησα τους παίκτες μου στα αποδυτήρια ποιος νόμιζαν πως ήταν ο καλύτερος. Οι περισσότεροι συμφώνησαν μαζί μου, ενώ κάποιοι μικροί δεν ήθελαν να απαντήσουν από σεβασμό. Οι βετεράνοι όμως ξέρουν πολύ καλά. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα λόγια και τις πράξεις. Αν θέλουμε να τα πάμε καλά θα πρέπει να το κάνουμε στο παρκέ όχι να το πούμε με το στόμα. Να μην γίνει παρεξήγηση δεν είμαι τσαντισμένος, είμαι χαρούμενος που έχουμε χρόνο να διορθώσουμε τα προβλήματα».

Από την πλευρά του ο Νίκος Ζήσης ανέφερε: «Ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας με αρκετά αρνητικά στοιχεία για εμάς, αλλά αυτό μόνο καλό μπορεί να μας κάνει για να τα δούμε και να τα βελτιώσουμε. Είχαμε συνηθίσει να κερδίζουμε παιχνίδια με 30 πόντους, αλλά τώρα δε συνέβη, όμως αυτό που έχει σημασία στην παρούσα φάση είναι όχι το αποτέλεσμα, αλλά να βλέπεις τι χρειάζεται να βελτιώσεις. Εμείς είχαμε κάποια καλά στοιχεί στο παιχνίδι μας και συνεχίζουμε την προετοιμασία. Συμφωνώ ότι ο Καββαδάς ήταν ο καλύτερος παίκτης, είχε τρομερή ενέργεια μέσα στο γήπεδο και μας βοήθησε. Τώρα βρισκόμαστε στη μέση της προετοιμασίας με πολλή κούραση και δυνατές προπονήσεις και δουλεύουμε πάρα πολύ για να είμαστε έτοιμοι στις 4 Σεπτεμβρίου. Τώρα που αλλάζει η διεξαγωγή των αγώνων και έχουμε 11 παιχνίδι σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι μας είναι χρήσιμοι. Ευχαριστούμε τον κόσμο που γέμισε το κλειστό και ελπίζουμε να έρθει και στο αυριανό παιχνίδι να μας ενισχύσει ».