Ο Πανερυθραϊκός συνεχίζει την ενίσχυσή του, αυτή τη φορά επενδύοντας στο μέλλον. Ο σύλλογος της Ερυθραίας απέκτησε τους 18χρονους Μηνά Στεργίου, Σταύρου Κωνσταντινόπουλου και Γιάννη Μπακοδήμου, οι οποίοι εκτός από το ανδρικό τμήμα θα στελεχώσουν την εφηβική όσο και την under 20 ομάδα. 

Η ανακοίνωση:

«Ο Πανερυθραϊκός ΑΣ-τμήμα Μπάσκετ ανακοινώνει την απόκτηση των νεαρών Μηνά Στεργίου, Σταύρου Κωνσταντινόπουλου και Γιάννη Μπακοδήμου, οι οποίοι θα ενισχύσουν τόσο την Ανδρική μας ομάδα, όσο και εκείνες των Εφήβων και Under 20, την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Ο Μηνάς Στεργίου (γκαρντ, 18χρ.) αποκτήθηκε από την ΑΕΚ, με την οποία την περασμένη σεζόν πανηγύρισε την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πρωτάθλημα Νέων της ΕΣΚΑ. Ο νεοαποκτηθείς μας παίκτης, πέραν της ομάδας Νέων της Ένωσης, αγωνιζόταν και στο Εφηβικό της τμήμα, ενώ ξεκίνησε το μπάσκετ από την ομάδα της γενέτειράς του, του Ηρακλή Φιλιατών 2006, στην ανδρική ομάδα του οποίου συμμετείχε από τα 14 του χρόνια.

Ο Σταύρος Κωνσταντινόπουλος (γκαρντ, 18χρ.) ανδρώθηκε μπασκετικά στα Αστέρια Αχαΐας Sports Academy, μέχρι να μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό. Με το τριφύλλι στο στήθος αγωνίστηκε την προηγούμενη χρονιά, ως μέλος της Εφηβικής ομάδας των “πρασίνων”. Το περασμένο καλοκαίρι ήταν μέλος της ελληνικής Τ-ΝΒΑ elite team IV στις ΗΠΑ, όπου και παρακολούθησε το “2016 Youth Basketball Camp” των Cleveland Cavaliers.

Ο Γιάννης Μπακοδήμος (γκαρντ, 18χρ.) έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα του ΑΣ Ροδόπολης, ωστόσο πολύ νωρίς μεταπήδησε στον ΑΣΕ Δούκα, στον οποίο αγωνίστηκε από το Παμπαιδικό τμήμα μέχρι και το Εφηβικό. Με τη φανέλα του Δούκα κατέκτησε τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων το 2015. Τη σεζόν που μας πέρασε, λόγω Πανελληνίων, έπαιξε στον ΑΟ Διονύσου, στον οποίο πέραν του Εφηβικού, αποτέλεσε και βασικό στέλεχος της Ανδρικής ομάδας.

Σας καλωσορίζουμε στην Οικογένεια του Πανερυθραϊκού και σας ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με την “ερυθρόλευκη” φανέλα!

Οι τρεις νεοαποκτηθέντες παίκτες μας, αναφερόμενοι στην ευκαιρία που τους δόθηκε, τόνισαν:

Μηνάς Στεργίου: “Νιώθω πολύ ενθουσιασμένος που ανήκω πια στην Οικογένεια του Πανερυθραϊκού. Είναι αλήθεια ότι απ’ την πρώτη στιγμή εισέπραξα αυτό το οικογενειακό κλίμα και την εξαιρετική ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ομάδα, καθώς και την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του κόουτς Χουχουλή, όπως και της διοίκησης. Θεωρώ ότι οι συνθήκες στον Πανερυθραϊκό είναι ιδανικές για εμένα -όπως και για τον κάθε παίκτη- προκειμένου να αναπτύξω τις δυνατότητές μου και να εξελίξω το παιχνίδι μου, μέσα απ’ το απαιτητικό πρόγραμμα της νέας μου ομάδας και καθοδηγητή τον Δημήτρη Χουχουλή. Είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε η ομάδα μου να εκπληρώσει τους στόχους της. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κόουτς Χουχουλή που με πίστεψε και μου έδωσε την ευκαιρία να ενταχθώ σε μία απ’ τις πιο οργανωμένες ομάδες στο χώρο, αλλά και τους νέους συμπαίκτες μου, οι οποίοι καθημερινά με βοηθούν να γίνομαι ολοένα και καλύτερος και με έχουν κάνει ήδη να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου”.

Σταύρος Κωνσταντινόπουλος: “Δεν μπορώ να κρύψω τη χαρά μου που πλέον είμαι μέλος της Οικογένειας του Πανερυθραϊκού, καθώς είναι γνωστό ότι αποτελεί ένα απ’ τα πλέον νοικοκυρεμένα Σωματεία του χώρου, πρωταγωνιστώντας παράλληλα εδώ και πολλά χρόνια σε Α2 και Β’ Εθνική. Εδώ, έχω να μάθω πολλά και πιστεύω ότι στην Ερυθραία θα εξελιχθώ σε όλα τα επίπεδα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κόουτς Χουχουλή και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και θα βάλω τα δυνατά μου για να τους δικαιώσω και να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους, αλλά και στις δικές μου. Καλή σεζόν να έχουμε με υγεία και πολλές επιτυχίες”.

Γιάννης Μπακοδήμος: “Η ικανοποίησή μου είναι πολύ μεγάλη για το γεγονός ότι εντάχθηκα σε ένα απ’ τα καλύτερα προγράμματα, όπως αυτό του Πανερυθραϊκού, και θα φοραώ την ερυθρόλευκη φανέλα τη χρονιά που έρχεται. Το κλίμα είναι εξαιρετικό, πραγματική οικογένεια, κάτι που βοηθάει όλους τους καινούριους παίκτες και ειδικά εμάς τους μικρότερους να ενταχθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην ομάδα και τη φιλοσοφία της. Συνάντησα επαγγελματικές συνθήκες στην Ερυθραία σε όλα τα επίπεδα και οι προπονήσεις είναι πολύ υψηλού επιπέδου και ιδιαίτερα απαιτητικές. Στόχος μου είναι να βελτιωθώ μέσα απ’ το πρόγραμμα του Πανερυθραϊκού και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις την ομάδα μου, όπου και όποτε με χρειαστεί. Καλή μας χρονιά”».