Τριπλό πρόβλημα, χάνει τη σεζόν ο Ιωακειμίδης

Μεγάλη ικανοποίηση και χαρά έφερε στον Ερμή η ήττα του Ηρακλείου καθώς συνεπάγεται και τη μαθηματική σωτηρία της ομάδας που ήταν και ο αρχικός στόχος παράλληλα με την αγωνιστική πρόοδο των νεαρών παιδιών που απαρτίζουν το ρόστερ.

Ωστόσο, η ατυχία συνεχίζεται στο “πράσινο” στρατόπεδο. Ο πλέον άτυχος αθλητής του Ερμή, ο Θανάσης Ιωακειμίδης τραυματίστηκε στην προπόνηση της προηγούμενης Πέμπτης και πάλι στο γόνατο και όπως όλα δείχνουν θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν (δεν αγωνίστηκε στο ματς με το Λαύριο). Είναι γεγονός ότι ο 26χρονος πλέι μέικερ αποτέλεσε το ακρογωνιαίο λίθο στη νευραλγική θέση του άσου κάτι που φάνηκε από το γεγονός ότι η ομάδα με τον Ιωακειμίδη παρόντα πέτυχε όλες τις τις νίκες (9 νίκες σε 17 παιχνίδια συμμετοχής του).

Πέραν του Ιωακειμίδη, σοβαρά τραυματίστηκε και ο Μιχαήλ Γκόνος, ο οποίος έσπασε το χέρι του στην προπόνηση του Σαββάτου κι έτσι άλλη μια λύση στον άσο είναι παρελθόν για τον Τάκη Ξουρίδα. Επιπλέον στον αγώνα του Σαββάτου αποχώρησε με οίδημα στο γόνατο και ο Θοδωρής Γεωργίτσης για τον οποίο γίνεται προσπάθεια να προλάβει το ματς του Σαββάτου κάτι που όμως φαντάζει δύσκολο.

Όλοι όμως γνωρίζουν ότι η ομάδα στο παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον πρωτοπόρο Φιλαθλητικό μπορεί να μην έχει βαθμολογικό κίνητρο, έχει ωστόσο ένα διπλό κίνητρο γοήτρου το οποίο προκύπτει τόσο από τη διάθεση για μια μεγάλη νίκη κόντρα στον πρωτοπόρο, όσο και από το γεγονός ότι η ομάδα στον 1ο γύρο γνώρισε την πιο βαριά ήττα στην ιστορία της (107 – 65).