Τσακίρης: «Η άμυνα φέρνει τις νίκες»

Η αποχώρηση της Χαλκηδόνας κάνει το έργο του Διαγόρα πολύ πιο εύκολο, ωστόσο δεν είναι αυτό που δημιουργεί στον Γιάννη Τσακίρη και στους παίκτες του την αίσθηση της ασφάλειας. Ο λόγος είναι οι τρεις συνεχόμενες νίκες, που έχουν δημιουργήσει κλίμα ευφορίας στη ροδίτικη ομάδα.

«Το σημαντικό για μας είναι ότι είμαστε πολύ καλύτεροι στην άμυνα. Αυτό ήταν κάτι που θέλαμε να το διορθώσουμε. Μπορεί να σκοράρουμε λιγότερο στην επίθεση, αλλά έχουμε βελτιωθεί στην άμυνα, με αποτέλεσμα να έρθουν οι νίκες» τονίζει ο Γιάννης Τσακίρης.

«Επίσης είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι πλέον σκοράρουν περισσότεροι παίκτες μας, έχουμε πολυφωνία και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Η ομαδική δουλειά και ο ρυθμός από το ξεκίνημα, ήταν τα στοιχεία που μας οδήγησαν στη νίκη με το Αιγάλεω. Αντιμετωπίσαμε μία πολύ καλή ομάδα, η οποία αποτελείται από έμπειρους αλλά και νέους ταλαντούχους παίκτες. Με το Αιγάλεω ήμασταν ισόβαθμοί, κι έτσι η νίκη αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία» συνέχισε ο προπονητής του Διαγόρα, που είπε αναφορικά με τον αγώνα με το Στρατώνι:

«Όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια είναι δύσκολα, πόσο μάλλον όταν αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που καίγεται για τη νίκη. Το Στρατώνι είναι πολύ δυνατό στην έδρα του και αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα που έχει φέρει μέχρι στιγμής. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Να μην χαλαρώσουμε, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες για να κερδίσουμε. Το Στρατώνι είναι το φαβορί λόγω έδρας. Εμείς πλέον έχουμε απελευθερωθεί από το άγχος και την πίεση. Για μας ακολουθεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα με το Στρατώνι, τη Νήαρ Ηστ και τον Δούκα και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη».

Πηγή: 12soccer.gr