Τσακίρης: «Θα διορθώσουμε τις αδυναμίες μας»

Ο Διαγόρας έφτιαξε το ρόστερ του μετά κόπων και βασάνων, ωστόσο στο πρωτάθλημα μπήκε με το… δεξί, έστω κι αν χρειάστηκε δύο παρατάσεις για να καταβάλει την αντίσταση της Αναγέννησης Φλόγας. «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, γιατί έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Σημασία για μας έχει το αποτέλεσμα, γιατί κάθε πρεμιέρα κρύβει πάντα εκπλήξεις και παγίδες» δήλωσε στο 12soccer.gr ο Γιάννης Τσακίρης.

«Είμαστε μία ομάδα που δεν έχει κάνει φιλικά παιχνίδια, δεν είχαμε ρυθμό και αυτό φάνηκε όταν έγιναν οι αλλαγές στην πεντάδα. Προσπαθούμε μέσα από την αγωνιστική περίοδο να βρούμε ρυθμό, αλλά αυτό απαιτεί συγκέντρωση και σκληρή δουλειά στις προπονήσεις» συνέχισε ο προπονητής του Διαγόρα, που εκδήλωσε και τον εξής προβληματισμό:

«Σίγουρα με προβληματίζει το γεγονός, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το διορθώσουμε. Πέρσι τρώγαμε 60-65 πόντους και στο πρώτο μας παιχνίδι δεχθήκαμε 101 πόντους στην έδρα μας. Το καλοκαίρι έγιναν πολλές αλλαγές, που επηρέασαν την αγωνιστική λειτουργία της ομάδας. Είμαι αισιόδοξος όμως ότι θα διορθώσουμε τις αδυναμίες μας».

Ο Γιάννης Τσακίρης αναφέρθηκε και στον Γιώργο Δημητρίου, που έφτασε στη Ρόδο το πρωί του Σαββάτου και την επόμενη μέρα οδήγησε τη νέα ομάδα του στη νίκη: «Είναι ο τελευταίος αθλητής που ήρθε στην ομάδα. Είχαμε συμφωνήσει εδώ και καιρό, αλλά η μετεγγραφή του ολοκληρώθηκε δύο μέρες πριν από το παιχνίδι. Ήταν επιλογή μας, ξέρουμε πως είναι καλός παίκτης και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο».

Όσον αφορά το παιχνίδι με το Ηράκλειο, υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Είναι μια πλήρης ομάδα και θεωρώ ότι θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Έχει πλουραλισμό σε όλες τις θέσεις και παίκτες που έχουν παίξει αρκετά χρόνια στην Α1. Ο βασικός κορμός του Ηρακλείου παραμένει ο ίδιος τα τελευταία χρόνια, κι αυτό είναι το όπλο των αντιπάλων μας. Εμείς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε μία καλή εμφάνιση. Θα παίξουμε χωρίς άγχος και ότι βγει».

Πηγή: 12soccer.gr