Τσακίρης: «Μεγάλη νίκη αλλά… στόχος είναι η παραμονή»

Η νίκη του Διαγόρα επί του Φιλαθλητικού ήταν μία από τις σημαντικότερες που έγιναν στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Β’ Εθνικής και αυτό κάνει δύο φορές χαρούμενο τον Γιάννη Τσακίρη, που μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΣΕΠΚ. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της ομάδας της Ρόδου για τη νίκη επί του Φιλαθλητικού, τον απολογισμό των πρώτων πέντε αγωνιστικών και τους στόχους του Διαγόρα από εδώ και πέρα:

Για τη νίκη επί του Φιλαθλητικού που είναι από τα φαβορί για την άνοδο:

«Ο Φιλαθλητικός είναι μία ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει. Αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση και τον προπονητή για την προσπάθεια που κάνουν. Έχει μία νεανική ομάδα που βγάζει πολύ ενέργεια μέσα στον αγώνα. Εμείς είχαμε δουλέψει καλά όλη την εβδομάδα και ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι των αντιπάλων.

Η εμπειρία που έχουν κάποιοι παίκτες μας σε συνδυασμό με τον ενθουσιασμό κάποιων νεαρών που βρίσκονται στο ρόστερ έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Τα πάντα εξαρτώνται από το πως θα παρουσιαστούμε μέσα στο γήπεδο και τα καταφέραμε καλά. Κάναμε μία μεγάλη νίκη εναντίον ενός μεγάλου αντιπάλου».

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του:

«Η ουσία για εμάς είναι πως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με το στρατιωτικό του Δημητρίου και την απουσία του Παναγιωταράκου που λόγω υποχρεώσεων πρέπει να βρίσκεται στην Αθήνα. Όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε γιατί μπορούμε να βγάλουμε κάτι πιο θετικό από αυτό που δείξαμε τις πρώτες αγωνιστικές».

Για τους στόχους του Διαγόρα στο πρωτάθλημα:

«Στόχος είναι η παραμονή. Η σφιχτή πολιτική της ομάδας από το καλοκαίρι μας έθεσε ως στόχο την παραμονή. Η ιδιαιτερότητα σε εμάς είναι ότι χρειαζόμαστε μπάτζετ σχεδόν μίας ομάδας μόνο για τις μετακινήσεις μας. Αν ήμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος θα πάμε καλά. Εύχομαι όλες οι ομάδες να είναι ανταγωνιστικές και να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα που έχουν. Ελπίζω να δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να αναβαθμιστεί η Β’ Εθνική κάνοντας ένα κλικ παραπάνω».