Τσαλδάρης: «Προτεραιότητα τα παιδιά να αποτελέσουν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ»

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στο Ανατόλια γνωρίζοντας την ήττα και τον αποκλεισμό από τον θεσμό του Κυπέλλου. Οι «ερυθρόλευκοι» αν φάνηκαν μαχητικοί σε κάποια σημεία, καταφέρνοντας να μειώσουν από τους 14 πόντους στους τρεις, δεν μπόρεσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω και να διεκδικήσουν τη νίκη. 

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Δημήτρης Τσαλδάρης μίλησε για το παιχνίδι, σχολιάζοντας την εικόνα που έδειξε η ομάδα του, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία την οποία θέλει να περάσει, τονίζοντας δε πως στόχος είναι οι παίκτες με τους οποίους δουλεύει να αποτελέσουν το αύριο του ελληνικού μπάσκετ. 

«Καταρχήν ήμαστε, δυσαρεστημένοι με το αποτέλεσμα θέλαμε να κερδίσουμε. Είχαμε δει και είχαμε επισημάνει στο τελευταίο παιχνίδι με τον Λαγκαδά. Είχαμε πει ότι με την σωστή νοοτροπία και τον κατάλληλο προγραμματισμό, τα παιδιά θεωρώ ότι ήταν έτοιμα. Τι μέτρησε; Μέτρησε σαφώς η εμπειρία των παικτών του Ανατόλια και η ποιότητα γιατί είναι παιδιά τα οποία έχουν παίξει μπάσκετ σε υψηλότερο επίπεδο, ξέρουν να παίζουν, ξέρουν να διαβάζουν το παιχνίδι. Και όπως φάνηκε σε κρίσιμα του παιχνιδιού, πήραν τις σωστές επιλογές ευστόχησαν και εκεί που δείχνομε εμείς ότι έχουμε φτάσει το ματς ότι το χουμε γυρίσει, και θέλαμε να βγάλουμε μια άμυνα πάντα, ένα σουτ, ένα καλάθι, ένα φάουλ, μας έφερνε πάλι πίσω να κυνηγάμε.

Τι κρατάμε; Κρατάμε ότι η ομάδα για κάποιο διάστημα, έδειξε τα στοιχεία που όλοι θέλουμε να βλέπουμε από αυτή την καινούργια αρχή. Δηλαδή πίεση, πιεστικές άμυνες, τρέξιμο, ανοιχτό γήπεδο, αιφνιδιασμός, σουτ. Κάποια σουτ μπορεί να μην μπήκαν, θεωρώ ότι κάποια άλλη φορά θα μπουν, άλλες φορές δεν θα μπουν. Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή από τα στοιχεία που είδαμε, για μικρό διάστημα να τα δουλέψουμε, ώστε να τα δούμε σε μεγαλύτερη διάρκεια ,γιατί αυτή θα είναι η ταυτότητα της ομάδας. Μια ομάδα η οποία θα τρέχει, θα πιέζει, και θα εκτελεί σε κάθε παιχνίδι».

Για το γεγονός πως η ομάδα αν και κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να μειώσει, αλλά δεν κατάφερε το κάτι παραπάνω. «Στα κρίσιμα αυτά σημεία που λέτε μέτρησε η εμπειρία. Δηλαδή, οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας, ευστόχησαν σε κρίσιμα σουτ. Θεωρώ πως δεν ήταν κακές άμυνες, απλά ήταν μεγάλα σουτ του αντιπάλου».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας, ο προπονητής του Ολυμπιακού, δήλωσε. «Αυτό το δουλεύουμε, το δουλεύουμε καθημερινά μην ξεχνάμε ότι είναι μια ομάδα η οποία συνδυάζει νέα παιδιά, οι οποίοι πρώτη φορά ματσάρουν και αντιμετωπίζουν τις εντάσεις, του παιχνιδιού ενός επιπέδου της Α2. Κάποια παιδιά έχουν παίξει, πρέπει ντο συνδυάσουμε αυτό και αυτό στη συγκεκριμένη φάση, είναι και το δύσκολο κομμάτι. Να συνδυάσουμε την εμπειρία, που έχουν οι παλαιότεροι με τη φρεσκάδα και τον ενθουσιασμό των νέων, ώστε αυτό να το βγάλουμε μέσα στο γήπεδο και να έχουμε τα κατάλληλα αποτελέσματα.

Η διάκριση μας είναι αυτά τα παιδιά, που είδατε εδώ πέρα να αποτελέσουν το αύριο του Ελληνικού μπάσκετ. Σίγουρα ότι θέλουμε να κερδίζουμε, και αυτός είναι ο στόχος μας σε κάθε παιχνίδι. Αλλά προτεραιότητα είναι αυτά τα παιδιά να μπαίνουν στο γήπεδο, να παίρνουν παραστάσεις ώστε να αποτελέσουν με το σωστό τρόπο και το σωστό προγραμματισμό το μέλλον του Ελληνικού Μπάσκετ.